SOS Ross Revenge

op .

sosrossrevengeRadio Caroline is op zoek naar 500.000 pond om de Ross Revenge “definitief en grondig” op te kunnen knappen. Als dat niet lukt op een redelijke termijn dreigt de ex-piraat zijn historische radioschip te moeten opgeven. 14 augustus blijft een heel bijzondere datum in de Britse radiogeschiedenis en Radio Caroline gebruikt dit gegeven al enkele jaren om een fundraising te organiseren. Dit jaar loopt de jaarlijkse vierdaagse inzamelingsactie op Radio Caroline en Caroline Flashback tot middernacht, Britse tijd, op maandag 15 augustus.


En op Radio Caroline North, live vanaf MV Ross Revenge, tot de sluiting op zondag 14 augustus.

Wie 30 pond of meer doneert of lid wordt van de Radio Caroline Support Group ontvangt een speciale limited edition retro t-shirt gebaseerd op de bekende 60’s autosticker van Radio Caroline. De inkomsten uit de inzamelingsactie van dit jaar worden verdeeld onder twee grote projecten.

Het eerste is het installeren van zonnepanelen op de zendersite Orfordness om de AM-zender op 648 kHz van stroom te voorzien. Niet alleen zal Caroline op die manier het eerste volledig ‘groene’ radiostation zijn, het is ook de bedoeling om beter bestand te zijn tegen de onvoorspelbare prijsverhogingen van de elektriciteit. Ook op de Ross Revenge wordt het grootste deel van de elektriciteitsvoorziening intussen via zonnepanelen gerealiseerd.

Maar de tweede project, meteen ook de grootste uitdaging de komende jaren wordt het inzamelen van fondsen om de Ross Revenge eindelijk eens in het droogdok te krijgen. “Zonder dringende, uitgebreide reparaties is de toekomst van ons historisch radioschip heel onzeker”, aldus Caroline.

“Onze vrijwilligers hebben zich al vele jaren onvermoeibaar ingezet voor het onderhoud van het schip, maar het werk dat nu nodig is gaat buiten onze mogelijkheden. De Ross moet uit het water komen en grondig gereviseerd worden.”

Om dat te realiseren werd het nieuwe goede doel ‘Ross Revenge Home Of Radio Caroline’ in het leven geroepen. Het streefdoel is 500.000 pond op te halen, om vervolgens een subsidie en andere financiering aan te vragen.

Voor Radio Caroline is de redding van het schip een zaak van levensbelang. “Zonder ons schip verliezen we ook vitale inkomsten uit onze ongelooflijk populaire tours en live offshore uitzendingen.”

Weblink: Radio Caroline


Bron/tekst: Radio Caroline / RadioVisie / MediaPages

Tags: Nieuws Archief