Tineke terug op de radio

op .

tinekeveronicaNog geen half jaar nadat ze met pensioen ging, is Tineke de Nooij teruggekomen van haar beslissing om te stoppen met radio maken. Het 81-jarige icoon krijgt binnenkort zendtijd op het digitale themakanaal Vintage Veronica van Radio Veronica. Dat zegde zenderbaas Rob Stenders zaterdag toe nadat De Nooij kenbaar maakte dat ze spijt had van haar vertrek. De Nooij stelde in een speciale veteranen-uitzending op Veronica dat ze het radio maken miste en dat ze misschien “maar weer eens een keer” iets ging doen.


“Ik denk op internet of zo. En als jullie roepen ‘we hebben een paar leuke uren’, nou dan kom ik langs.”

Rob Stenders was ook aanwezig in de studio en bood De Nooij direct een plek aan. “Dit moet wel te regelen zijn, Tineke”, aldus de DJ en zendermanager. “We geven je je hobby terug”. De Nooij reageerde blij verrast op de aanbieding van Stenders. “Ik ben helemaal verbijsterd. Wat leuk. Goed zo. Ik wil jullie bedanken. Wauw. Ik kom hier dus terug?”

Tineke de Nooij nam eind januari na zestig jaar afscheid van de radio toen ze haar Omroep MAX-programma TinekeShow voor het laatst presenteerde op NPO Radio 5. Ter gelegenheid van haar pensioen werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Met een programma op Vintage Veronica keert De Nooij nu terug naar haar roots. Ze startte in 1960 bij de zeezender Radio Veronica en werd er de eerste vrouwelijke discjockey van Nederland.

Tijdens de vier uur durende veteranen-uitzending van Arjan Snijders stonden Veronica-coryfeeën Leo van der Goot, Francis Dix, Ad Bouman en Tineke de Nooij centraal. Het programma was zaterdagavond 25 juni te horen op Radio Veronica en wordt op zondag 26 juni van 20.00 tot 00.00 uur in een extra lange vorm uitgezonden op het themakanaal Vintage Veronica.

Weblink: Vintage Veronica


Foto: Tineke bij Radio Veronica (Copyright: Stichting Norderney)

Bron/tekst: RadioVisie / Broadcast / Radio Veronica / MediaPages

Tags: Nieuws Archief