Jan de Hoop laatste keer bij RTL

op .

jandehoopJan de Hoop presenteerde donderdag 2 juni voor de allerlaatse keer het RTL Ontbijtnieuws. Jan was geëmotioneerd tijdens de laatste momenten van zijn allerlaatste keer RTL ‘Ontbijtnieuws’. Behalve voor TV werkte Jan ook bij de radio. Als Frank van der Mast maakte hij furore bij de zeezender Radio Mi Amigo en de Kortrijkse lokale Radio Gemini. Onder zijn eigen naam viel hij in positieve zin op bij Hilversum 3 en Veronica Nieuwsradio. In 1989 stapte hij over naar televisie. Hij debuteerde er bij RTL-Véronique, het latere RTL4. UPDATE 4-6: VIDEOS


De 67-jarige De Hoop presenteerde 2 juni voor de allerlaatste keer het ‘RTL Ontbijtnieuws’, iets dat hij 33 jaar lang deed. Aanvankelijk zou de hij al eind vorig jaar met pensioen gaan, maar hij plakte er nog een paar maanden aan vast. De Hoop wordt opgevolgd door Robbie Kammeijer, die eerder al ‘Editie NL’ en het ‘Half Acht Nieuws’ voor RTL presenteerde.

“Ik heb de afgelopen dagen duizenden lieve berichtjes gekregen en daar ben ik heel dankbaar voor”, zei de 67-jarige presentator met trillende stem. In de uitzending bedankte De Hoop als eerste zijn man Coen voor de afgelopen tientallen jaren. “Het moment waarvan ik wist dat het zou komen”, zei de Hoop voordat hij wat mensen ging bedanken. “Om te beginnen met Coen, mijn man die me gesteund heeft, ook voor hem ging de wekker al die jaren erg vroeg. Straks zit hij thuis met een Bossche Bol op me te wachten.” Ook zijn collega’s konden rekenen op een bedankje van De Hoop. “Maar vooral, de kijker.”

De presentator hield het ludiek bij het feit dat hij in huilen uitbarstte. “Dit is nog erger dan het afscheid van Toine van Peperstraten”, grapte hij, wanneer zijn collega’s in de studio in lachen uitbarstten. “Mooie dag”, besloot De Hoop.

Helemaal stoppen met werk doet Jan de Hoop echter niet: De Hoop maakt ook radio bij Omroep Gelderland en geeft cursussen presenteren. Dat blijft hij doen.

Video 1: Omroep Gelderland

Video 2: Jan de Hoop

Bron/tekst: RadioVisie / MediaPages

Tags: Nieuws Archief