Ad Bouman bij NPO Radio 5

op .

dmw2021prog1Wie fan is van jingles, Radio Veronica en Adje Bouman, moet donderdag 28 oktober zéker luisteren naar NPO Radio 5. Dan gaat een aflevering van de rubriek RadioReuzen over zeezenders. Die rubriek is te horen in Bertop5, ’s middags tussen 16:00 en 18:00 uur met presentator Bert Kranenbarg. Ad Bouman vertelt over het belang van stationsherkenning met behulp van vormgeving, Veronica liep daarbij bepaald niet voorop. Hij verklaart ook het succes van Veronica ten opzichte van de ‘traditionele radio’ die op Hilversum 1, 2 en later 3 werd gemaakt. (update 28-10: podcast!)


“We hadden natuurlijk de mazzel dat ze daar een ratjetoe van maakten. Dus luisteraars haakten gelukkig snel weer af en kwamen terug. Als ze dat meteen heel goed hadden aangepakt had het er allemaal wel eens heel anders uit kunnen zien.”

Ook legt Ad Bouman uit waarom de ontvangst van de zeezenders op de Veluwe zo slecht was. Niet alleen Veronica, maar ook Radio Caroline, Mi Amigo, Radio Noordzee Internationaal en Radio 227 komen voorbij in het gesprek. Natuurlijk zijn er veel programmafragmenten en vormgeving van de verschillende zenders te horen.

De rubriek RadioReuzen in Bertop5 wordt gemaakt in samenwerking met Jingleweb.


Weblink: Bert op 5

Weblink: Jingleweb


UPDATE 28-10: beluister hier RadioReuzen #34 Zeezenders met Ad Bouman van Radio Veronica


Foto: Ad Bouman tijdens de Dutch Media Week 2021 (Copyright: Alex van den Hoek / MediaPages)

Bron/tekst: Jingleweb / MediaPages

Tags: Nieuws Archief