Mi Amigo Radio, de echte is nu online

op .

madeechteZondag 24 oktober om 16 uur kwam Mi Amigo Radio, de échte online. Mi Amigo Radio, de échte is een initiatief van de originele Mi Amigo deejay’s van weleer. Het station is gevestigd in ”Playa de Aro”, en richt zich tot de Nederlands sprekende inwoners van Spanje. Net als in de woelige jaren 70 is Platja d’Aro de thuisbasis van het station dat gaat uitzenden in het Nederlands/Vlaams en het Engels. Op dit moment kunt u kennismaken met Mi Amigo’s Muziek, een muziekstream gepresenteerd door de deejay’s van het station. Laatste nieuws: update 25-10


maeslogo2021Deze stream weerspiegelt perfect de sound en sfeer van het station, dat in de jaren 70 maar liefst zes miljoen luisteraars in Vlaanderen en Nederland aan zich wist te binden vanaf het zendschip MV Mi Amigo in de Noordzee, op de middengolf.

Mi Amigo Radio, zoals de zender officieel heet, wordt bemand door de originele deejays van de zeezender Mi Amigo en deejays van het dochterstation Radio Maeva uit de jaren ’80.

Aanstaande zaterdagochtend 30 oktober gaat de zender officieel van start met een feestelijke openingsshow van 10 tot 14 uur. Tijdens dit feestweekend, zowel zaterdag als zondag zijn de deejay’s bij elkaar om de opening te vieren samen met de luisteraars.

Heel wat bekende stemmen strijken neer op het oude piratennest om het station te doen herleven via internet. Marc Jacobs, Maurice Bokkebroek, Ferry Eden, Ton Schipper, Bart van Gogh (Erik Beekman), Frans van der Drift, Eric Hofman, Marc Hermans, Theo van de Velde, Theo Debrabander, en Steve Foster zijn alvast van de partij. In de loop van dit jaar komen daar nog een aantal bekende namen bij.

Presentatoren die niet langer actief zijn zoals Norbert, Bert Bennet, Johan Visser, Will Van der Steen, Frank van der Mast, Hugo Meulenhoff, Michelle en al die anderen worden niet vergeten.

Ook de stemmen van de inmiddels overleden deejay’s zullen te horen zijn. Zoals Joop Verhoof, Peter van Dam, Stan Haag, en Haaike Dubois.

Mi Amigo draait hoofdzakelijk jaren ’70 muziek maar heeft ook oog voor de andere decennia en de actuele hitparade. Ook de commercials van toen komen voorbij.

In de komende uren lanceert Mi Amigo Radio een eigen gratis APP met interactie, die gratis te downloaden is via de website. In de loop van de komende dagen zal de Mi Amigo APP ook gratis te downloaden zijn in de stores voor Apple en Android. In de komende dagen ook via V-Tuner en Radio.net.


Mi Amigo Radio

Apartado 427
17250 Platja d’Aro
Gerona Spanje.
Weblink: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Weblink: Facebook pagina
Weblink: Facebook groep
Weblink: Website
Weblink: Direct luisteren via TuneIn


UPDATE 25/10/21: OFFICIELE START GEPRESENTEERDE PROGRAMMERING UITGESTELD
Na het bekendmaken van de opening van de website van Mi Amigo Radio, de échte, was de belangstelling gisteren, zondag 24 oktober, groot. Technisch is Mi Amigo helemaal klaar om er een feest van te maken, maar de externe firma die de hosting verzorgt van de website is dat duidelijk niet. Door de grote belangstelling gaat de Mi Amigo website regelmatig down. De streams zelf zijn wel de hele tijd probleemloos up and running via diverse platformen, wifi-radio, TuneIn enz. Omdat Mi Amigo haar luisteraars de best mogelijke luisterervaring willen bieden heeft Mi Amigo besloten de stream verder te continueren, maar de website te verhuizen naar een nieuwe externe webhoster die wel voldoet. Dienaangaande wordt de geplande officiële start van de gepresenteerde programmering dit weekend even uitgesteld tot de website verhuisd is en stabiel draait.
Inmiddels kunt u blijven luisteren naar Mi Amigo Radio via TuneIn.com en uw Wifiradio/smartspeakers.


Bron/tekst: Mi Amigo Radio / MediaPages

Tags: Nieuws Archief