Originele Radio Mi Amigo tapes

op .

2021ond20Douwe Dijkstra blijft zich inspannen voor het veilig stellen van de historie van de zeezender Radio Mi Amigo. In de afgelopen jaren was Douwe o.a. direct betrokken bij het redden van de Mi Amigo studio’s uit Playa de Aro en werkte hij mee aan het Spaanstalige boek van Joan Perich over Radio Mi Amigo. Afgelopen week had Douwe een ontmoeting met voormalig Mi Amigo DJ Will van der Steen waar hij nog enkele ‘Mi Amigo pareltjes’ kreeg. Daarna ging Douwe met deze ‘pareltjes’ door naar de Offshore Days in Zeebrugge. Hoe dat allemaal ging schrijft Douwe zelf.


"Onderweg naar het radio event Offshore Days in het Belgische Zeebrugge gingen we afgelopen woensdagmorgen eerst in West Brabant op de koffie bij Will van der Steen, behorende bij de allereerste DJ's van de zeezender Radio Mi Amigo in 1973/1974. Na het aanhoren van mooie herinneringen had Willem nog een verrassing voor mij. Een doos met 13 grote bandrecorderbanden uit de begintijd van Radio Mi Amigo met op studiokwaliteit programma's, de jinglepaketten en als ultime klapper de studiotapes van de eerste twee uur uitgezonden op 1 januari 1974 tussen 12.00 en 13.07 uur, toen de generator het begaf.

's-Avonds dacht ik: 'Ik heb wel vaker exclusieve originele zeezender items gekregen maar dat bleken anderen later ook te hebben'. Dus ik stuurde Willem nog even een berichtje: 'Hi Willem, die tapes van de eerste twee uur zijn die aan boord van het zendschip geweest of copy's uit het Caroline House of elders'.

Al snel kreeg ik als antwoord: 'Zijn de originele. Zijn aan boord gegaan en heb ik 2 januari (1974) nadat ik de generator weer aan de praat had gekregen eigenhandig uit de hut van Norman Barrington geplukt. Die had ze 'in bewaring' genomen. De 3e januari heeft een visserboot mij en de tapes naar land getenderd'".

Foto: Douwe Dijkstra met originele Mi Amigo tape in de mobiele studio van de Offshore Days in Zeebrugge (Copyright: Els Bollaert)

Bron/tekst: Douwe Dijkstra / MediaPages

Tags: Nieuws Archief