Radio Mi Amigo uit de lucht

op .

miamigointernationaalzenderDe korte golf zender van Radio Mi Amigo International op 6085 kHz is op dit moment uit de lucht. De ondergrondse uitzendbunker van het Sende Zentrum in Kall-Krekel is door de zware regenval van de afgelopen dagen deels ondergelopen. Alle zenders in de zender ruimtes zijn uitgeschakeld omdat het water vitale elektrische stroomcircuits aantast. Een potentiële ramp voor dit unieke uitzendcentrum van waaruit ononderbroken sinds 2016 dagelijks het kortegolf 6085 kHz signaal van Radio Mi Amigo International wordt uitgezonden.


Christian Milling van Shortwave Service schat dat alle uitzendingen vanuit het Sende Zentrum in Kall-Krekel misschien zelfs een paar weken uit de zullen lucht zijn.

Lion Keezer van Radio Mi Amigo International meldt ons: “We hopen dat de schade beperkt kan worden gehouden, want er is veel unieke vintage apparatuur in de bunker. We wensen onze vrienden in Kall heel veel succes en sterkte met het beperken van de schade en hopen dat alles snel verholpen en gerepareerd kan worden. De uitzendingen van Radio Mi Amigo International gaan online wel gewoon door”.

Foto: Een deel van de zendapparatuur in de deels ondergelopen zender ruimte (Copyright: Radio Mi Amigo International)

Bron/tekst: Lion Keezer / Radio Mi Amigo International / MediaPages

Tags: Nieuws Archief