Ere Zilveren Reismicrofoon voor Top 40

op .

joostdendraaijerDe Ere Zilveren Reissmicrofoon gaat dit jaar naar De Nederlandse Top 40. Op 2 januari 1965 begonnen als Radio Veronica Top 40 op de toenmalige zeezender. Een initiatief van Joost den Draaijer, toen programmaleider van Radio Veronica. De jury meent dat deze hitlijst een onuitwisbare indruk heeft gemaakt op de radio in Nederland. De Top 40 was na Radio Veronica te horen op de zeezender Radio Mi Amigo, Hilversum 3, Radio 538 en nu op Q Music. Presentatoren waren o.a. Jan van Veen, Lex Harding, Ferry Maat en Erik de Zwart.


Nu, 56 jaar later, is de Top 40 lijst nog steeds een succes en baseren de succesvolste radiostations in Nederland hun formats als vanouds mede op de gegevens van de Top 40.

De toekenning van de Ere Zilveren Reissmicrofoon aan de Top 40 is vandaag in Het Ketelhuis in Amsterdam bekend gemaakt door juryvoorzitter Vincent Bijlo.

De Zilveren Nipkowschijf en de Zilveren Reissmicrofoon worden sinds respectievelijk 1961 en 1966 toegekend door jury’s van tv- en radiocritici en mediajournalisten.


Foto: Joost den Draaijer bij Radio Veronica (Copyright: Stichting Norderney)

Bron/tekst: Nipkowschijf / MediaPages

Tags: Nieuws Archief