Herman Stok overleden

op .

hermanstok2Herman Stok is woensdag 2 juni op 93-jarige leeftijd overleden. De presentator stond aan de wieg van diverse jongerenprogramma’s op radio en televisie. Zo was hij in 1961 de eerste met een muziekprogramma voor jongeren op de televisie ‘Top of Flop’, dat werd uitgezonden tot 1965. Stok was ook diskjockey van het eerste radioprogramma waarin popmuziek was te horen: ‘Tijd voor Teenagers’. Het programma werd voor het eerst uitgezonden in 1959, toen nog gepresenteerd door Dick van ’t Sant onder het pseudoniem Dick Duster.


‘Tijd voor Teenagers’ bleef tien jaar op de radio. In 1963 kwam er zelfs nog een programma bij: ‘Tijd voor Teenagers Top 10’, ook gepresenteerd door Stok. In de jaren 70 presenteerde Herman Stok samen met Letty Kosterman op zaterdagochtend het programma ‘Z.O.’. Ook presenteerde hij het muziekprogramma ‘MIX’ op Hilversum 3 en het spelprogramma ‘Wie Wat Waar’ op televisie.

Herman Stok was op 5 maart 1971 twee uur te gast in het programma van Lex Harding op de zeezender Radio Veronica. Lex Harding was op 9 februari 1971 te gast bij Herman Stok in zijn programma Mix.

Herinneringen aan Herman Stok:
- Interview Herman Stok door Peter Schavemaker uit 2019
- The Beatles vanuit Studio Treslong met Herman Stok en Berend Boudewijn
- Herman Stok in Top of Flop
- TV Monument met Herman Stok uit 2017


Bronnen: Spreekbuis, Broadcast, RadioVisie, Juul Geleick en DirkJan Vos / MediaPages

Tags: Nieuws Archief