192TV best bekeken muziek kanaal

op .

bertvanbreda192TV is volgens de Stichting KijkOnderzoek het best bekeken muziekkanaal van Nederland. Dat zegt Bert van Breda deze week in een 4 pagina’s tellend artikel in het Veronica Magazine over 192TV. Bert van Breda startte in 1983 met BR Music. In 2016 begon hij in Nijkerk het Demis Roussos- en het Veronica 192 Museum. En nu is Bert alweer ruim 10 jaar oprichter en eigenaar van 192TV. “We voorzien echt in een behoefte. Nog steeds ontdekken mensen ons. Zeker in tijden van een lockdown”, aldus Bert van Breda in Veronica Magazine.


Bert van Breda ontdekt nog wekelijks nieuwe zeldzame muziekclips voor 192 TV zegt hij in het Veronica Magazine. Bert van Breda: “Ik heb nu weer een stapel dozen van de Belgische TV liggen. Geen idee wat er op staat. Dat ga ik samen met mijn technicus René Kroon heel voorzichtig bekijken, want dat spul verpulvert waar je bij staat. Maar ik ben zo benieuwd wat we tegenkomen. Misschien wel ‘My Lady of Spain’ van The Classics. Dat was een Limburgse band waarvan ik weet dat ze dit nummer ooit voor de Belgische TV ten gehore hebben gebracht. Dat zijn echt dingen die hoog op m’n verlanglijstje staan. ‘Poetas Andaluces’, een heel leuk plaatje van Aquaviva hoop ik altijd nog eens via Spanje op de kop te tikken. Maar ik heb goede hoop, want materiaal kan overal vandaan komen. Toen ze net verkering had met Maurice Gibb, in 1969, was Lulu een van de eersten met een videorecorder. De banden die ze daarmee heeft opgenomen liggen nu bij mij, en dus bij 192TV”.

192TV is een thema-kanaal dat 24/7 'gouwe ouwe' clips en tv-optredens uitzendt, met de nadruk op de periode 1957-1984, met veel unieke opnames uit de archieven van veel omroepen en platenmaatschappijen. De vormgeving van 192TV is gebaseerd op de vroegere zeezenders zoals Radio Veronica. 192TV is een initiatief van Bert van Breda en BR Music, al sinds 1982 bezig de jaren 60 en 70 muziek levend te houden. 192TV is te ontvangen via vrijwel alle kabelnetten, een schotelantenne, maar ook online via een PC of smartphone.

Weblink: 192TV

Foto: Bert van Breda (Copyright: Nijkerk Nieuws)

Bron/tekst: Veronica Magazine / MediaPages

Tags: Nieuws Archief