Ook Juul Geleick steunt Extra AM

op .

ra66Het noodlijdende Gouwe Ouwe station Extra AM kan rekenen op steeds meer steun. Het station verloor door corona haar sponsoren en is een crowdfundactie gestart. Als dat niet lukt moet in ieder geval de middengolfzender voor Groot Amsterdam uit de lucht. Voormalig Veronica technicus Juul Geleick steunt de actie van Extra AM eigenaar Harm ten Brink. “Ik denk dat Harm hetzelfde gevoel heeft dat ik op 31 augustus 1974 had: Extra AM moet blijven!” Ook HT-C Communicatie & Marketing helpt Extra AM met een persbericht over deze unieke zender.

PERSBERICHT: GOUWE OUWE ZENDER EXTRA AM MAG NIET VERDWIJNEN
Amsterdam, 14 december 2020 - Extra AM, Amsterdams enige “Gouwe Ouwe” zender die nog op de middengolf uitzendt, is haar sponsoren kwijtgeraakt als gevolg van teruglopende inkomsten door de coronamaatregelen. Hierdoor dreigt het radiostation haar vergunningen voor volgend jaar niet meer te kunnen betalen.

Veel van haar trouwe luisteraars vinden het onverteerbaardat ‘hun’ zender zou moeten verdwijnen en daarom is Extra AM, dat wordt onderhouden door vrijwilligers en hobbyisten, een crowdfunding gestart om vóór de kerst € 2.000,00 bijeen te krijgen. Met dit bedrag kunnen de AM uitzendlicentie (1332 kHz), de energiekosten en het onderhoud van de zendinstallatie worden betaald.Door de huidige financiële situatie is de zender vooralsnog genoodzaakt om de nieuwsuitzendingen op het hele uur vanaf 1 januari te staken.

Helpt u mee?
Wanneer u ook niet wilt dat Extra AM met haar heerlijke muziek uit de ether verdwijnt, help dan mee! Op de website van Extra AM staat een donatieformulier: www.extram.nl.
Extra AM heeft een zogenaamde laagvermogen middengolf licentie van 100 Watt en is sinds 2017 in de lucht vanuit Amsterdam. De zender is echter te ontvangen in grote delen van Noord- en Zuid Holland en draait uitsluitend non-stop “Gouwe Ouwe” muziek uit de jaren 60, 70 en 80.
Daarnaast heeft het middengolf geluid een typerend karakter dat velen doet denken aan de vervlogen tijden van Radio Luxemburg en de zeezenders van weleer. Waar mogelijk draait de zender juist speciaal voor de AM gemixte platenpersingen uit de jaren 60 en 70 die het heel goed doen op de autoradio. Extra AM zendt uit op 1332 kHz en de zendinstallatie staat op het terrein van Stichting “Het Molenpaardje” in de Lutkemeerpolder.

harmtenbrink2011Drijvende kracht
Drijvende kracht achter Extra AM is Harm ten Brink. Ten Brink was, als Ruud van Velzen, in de jaren 80 werkzaam voor de zeezender Radio Monique. Halverwege de jaren 90 was Harm ten Brink nieuwslezer bij Radio 10 Gold en Stadradio Rotterdam. Ten Brink: “We krijgen heel veel mooie en warme reacties op onze reguliere en speciale programma’s. Het zou toch doodzonde zijn als we aan het einde van het jaar moeten stoppen. Daarom vragen we onze luisteraars om hulp. Het is een hele ongebruikelijke stap voor ons en ik vind het eigenlijk heel erg om te moeten bedelen om geld. Maar het is de enige manier waarop we Extra AM kunnen redden. Om alle rekeningen te kunnen betalen hebben we tweeduizend euro nodig”.


Update 18-12: de opbrengst van de crowdfundactie is nu 950,-


Foto 1: Juul Geleick (Copyright: Vincent Schriel)

Foto 2: Harm ten Brink (Copyright: Vincent Schriel)

Persbericht: Harm ten Brink (Extra AM) / Hanneke Tinor-Centi (HT-C Communicatie & Marketing)

Bron: MediaPages

Tags: Nieuws Actueel