Overdracht Veronica archief aan B&G

op .

bg29De Stichting Norderney heeft op 5 oktober haar archief van de zeezender Radio Veronica officieel overgedragen aan Beeld en Geluid. Dat gebeurde tijdens de live uitzending van Radio 192 vanaf de Dutch Media Week in Beeld en Geluid. Na een toespraak van Juul Geleick (Stichting Norderney) en Eppo van Nispen tot Sevenaer (Beeld en Geluid) vond de ondertekening van de overeenkomst plaats. Na de ondertekening door Juul Geleick, Ad Bouman, Jan van Veen, Niels Zack en Eppo van Nispen tot Sevenaer werd geproost op de overeenkomst. Update 9-10: video!


bg19Het Veronica archief is in de afgelopen tientallen jaren bijeen gebracht en beheerd door Juul Geleick, Ad Bouman en Niels Zack van de Stichting Norderney. Het Veronica archief bestaat o.a. uit 2000 uur radioprogramma’s en heel veel jingles, commercials, foto’s, film en andere documenten. Het archief van de zeezender Veronica zal uiteindelijk via de portal van Beeld en Geluid te raadplegen zijn.

bg21Eppo van Nispen tot Sevenaer is heel blij met de Veronica collectie en refereerde in zijn toespraak zelfs aan de VRON uit de begintijd van Veronica. “We zijn ontzettend trots deze collectie als belangrijk onderdeel van de Nederlandse radiogeschiedenis in ons archief te mogen verwelkomen.”

Ook Lex Harding, achter de schermen regelmatig betrokken bij de Stichting Norderney, is blij met de overeenkomst met Beeld en Geluid. “Ik vind het mooi dat het Veronica archief nu een plek krijgt die het verdient”.

bg24Even voor de overdracht van het Radio Veronica archief gaf Ad Bouman, even na 15 uur, het startschot voor de live uitzendingen van Radio 192 vanaf de Dutch Media Week in Beeld en Geluid. Radio 192 zendt t/m 9 oktober iedere middag van 15 tot 17 uur live uit tijdens dit evenement. Op 5 oktober was Jan van Veen te gast bij Ad Bouman waarna Gerard Ekdom een programma maakte. Er wordt gebruik gemaakt van de door Niels Zack gerestaureerde Hilversum 3 mengtafel en er wordt alleen muziek vanaf vinyl gedraaid.


bg30Foto 1: Vlak na de overdracht: Juul Geleick, Jan van Veen, Niels Zack, Ad Bouman en Eppo van Nispen tot Sevenaer

Foto 2: Toespraak Juul Geleick vlak voor de overdracht

bg31Foto 3: Toespraak Eppo van Nispen tot Sevenaer vlak voor de overdracht

Foto 4: Eppo van Nispen tot Sevenaer tekent de overeenkomst tussen de Stichting Norderney en Beeld en Geluid

Foto 5 en 6: Proosten na de ondertekening


>> klik hier voor meer info en foto's over de Radio 192 live uitzendingen vanuit Beeld en Geluid <<

Copyright tekst en foto's: MediaPages

Tags: Nieuws Actueel