Waar is radioschip Jenni Baynton?

op .

lv8november2019Recentelijk kwam er een vraag van een lezer uit Duitsland wat er in Harlingen aan de hand was daar het voormalige lichtschip LV8 Jenni Baynton niet meer was te zien via een webcam in de Willemshaven van Harlingen, die hij regelmatig bekeek. Reden genoeg even contact op te nemen met de eindverantwoordelijke aldaar, Sietse Brouwer, die het volgende meldde: "Het schip is 11 november jongstleden verplaatst voor de winter naar een ligplaats vlak achter de aanlegplaats van onze “sleepboot” Terschellingerbank van Rederij Waddentransport".


"We liggen daar aan een kade die met de auto bereikbaar is en waar het ook wat makkelijker is om spullen aan-, en van boord te halen/brengen. Waarschijnlijk vertel ik je niks nieuws als ik zeg dat op de facebookpagina “radiolichtschip” elke zaterdag een verslag wordt verschijnt van de werkzaamheden van die week. Altijd uitgebreide foto’s van wat er die week weer is gedaan.

Doordat het aantal vrijwilligers is toegenomen kunnen nu grotere slagen worden gemaakt (en dat gebeurt ook). Veel ruimtes, die jaren geleden tot een bruikbaar niveau zijn gebouwd maar vanwege andere prioriteiten nooit zijn afgewerkt, zijn inmiddels ècht “af”! Alle hutten en gangen hebben nu plafonds (die ook keurig fris zijn geverfd) zorgen voor een veel beter beheersbaar klimaat aan boord. De natte ruimte, die bruikbaar was maar half afgebouwd, is nu tip top. Alles betegeld, fris geverfd en representatief. Kijk maar eens op de facebook pagina en blader terug".

Weblink: Jenni Baynton Facebook pagina


Foto: Radioschip Jenni Baynton november 2019 (Copyright: Sietse Brouwer)

Bron/tekst: Hans Knot / Sietse Brouwer / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel