Zeezender Dag 31-8 in Museum RockArt

op .

boordstudio2Zaterdag 31 augustus staat Museum RockArt weer in het teken van de zeezenders. Deze dag staat in Nederland bekend als de "The Day the Music Died". Roemruchte zeezenders waaronder Radio Veronica moesten toen, in 1974, hun uitzendingen stoppen. Dus ook dit jaar wordt in Museum RockArt stilgestaan bij deze dag. Vanaf de originele boordstudio van het roemruchte zendschip de Norderney, waarvandaan de laatste uitzending van Radio Veronica plaatsvond, zal 45 jaar na dato live vinyl gedraaid worden en worden originele programma’s en jingles gedraaid.


Een uitgelezen kans om in de sfeer van 45 jaar geleden deze dag te herinneren.

Uiteraard is de rest van de unieke collectie van Museum RockArt deze dag ook te bewonderen en kunt u in de shop terecht voor zeezender items zoals boeken, cd´s, vinyl etc.

Woensdag 28 augustus is museum RockArt naast de reguliere openingsdagen donderdag, vrijdag, zaterdag en de eerste zondag van de maand nog één keer ‘s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De volgende woensdagmiddag openingen zijn dan weer in oktober tijdens de herfstvakantie.

Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland. Entree is € 7,50 per persoon. Rotterdampashouders en donateurs van Museum RockArt hebben gratis toegang.

Foto: Veronica technicus Hans van Velzen in Veronica's boordstudio in Museum RockArt, na de restauratie van de boordstudio in 2014 (Copyright: MediaPages)

Bron/tekst: Jaap & Jacqueline Schut / MediaPages


Tags: Nieuws Actueel