Willeke Alberti over zeezender Noordzee

op .

willekenoordzee3Dinsdagochtend 4 juni was Willeke Alberti te gast in de Barry Paf show op 100%NL. Ze kwam daarbij terug in het gebouwencomplex waar niet alleen 100%NL en de studio’s van SLAM! gevestigd zijn, maar vroeger ook die van Radio Noordzee. We hebben het dan over de periode 1971-1974. Willeke was dus even terug op een welbekend terrein. En dat werd ook duidelijk in de Barry Paf Show, waarin Willeke Alberti kort werd geïnterviewd. Zo kwam onder meer ter sprake dat Willeke daar samen met haar vader in de jaren zeventig een weekendprogramma opnam.


willekenoordzee2Maar het was ook de plek waar de vonken oversprongen en ze verliefd werd op John de Mol jr., die in die tijd technicus was bij Radio Noordzee en ook het non-stop muziekprogramma ‘Branding’ presenteerde.

Jammer dat Barry Paf te snel praatte tijdens het interview hetgeen als storend werd gevoeld en Willeke Alberti daardoor niet geheel uit de verf kwam. En Barry, het was Radio Noordzee en niet Radio Noordzee Nationaal want dat was weer een ander radiostation dat ook gehuisvest was in het mooie complex waar Guus Jansen jr. op hoge leeftijd vrijwel nog dagelijks is te vinden. Herbert Visser, directeur van de huidige stations, had de studio een klein beetje aangekleed om te herinneren aan de tijd van Radio Noordzee.

Willeke Alberti bij 100%NL


Foto Boerenhofstede: Luuk Meuwisse - Foto Studio: René van Abeelen - Audio: met dank aan Herbert Visser

Bron/tekst: Hans Knot / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel