Problemen voormalig Veronica schip

op .

knebel11Op 31 augustus 2019 is het precies 45 jaar geleden dat Radio Veronica haar uitzendingen op het legendarische schip de Nordeney moest staken. Net voor dit jubileum zijn er zorgen om de toekomst van het schip. Het Parool meldt dat de huidige uitbaters van het tot nachtclub en restaurant ongebouwde schip hun activiteiten door financiële problemen hebben gestaakt. Mede-eigenaar Jamie van der Will meldt telefonisch aan Het Parool: “We hebben besloten de club en het restaurant in januari en februari te sluiten".


"Dan kunnen we de balans kunnen opmaken en onze financiële positie in kaart kunnen brengen. Een besluit dat wij zeer betreuren”, aldus Jamie van der Will.

Ook na de tijd als zeezender bleef het schip in gebruik. Van de plannen om van de Norderney een museum te maken, kwam wegens de hoge exploitatiekosten van het schip en gebrek aan financiële middelen niets terecht. Op 20 oktober 1977 werd het schip verkocht aan Jacques Mooren van Handels- en Scheepvaartbedrijf Kalkhaven BV, die meteen na aankoop de Stichting Veronicaschip oprichtte met als doel de Norderney te bewaren in oorspronkelijke staat. Vervolgens werd het schip nog een aantal keren verkocht, en grondig verbouwd tot discotheek annex bruin café. Het schip heeft onder andere gelegen in Doesburg, Lelystad, Groningen, Maastricht, Dordrecht, Vlissingen, Middelburg, Leeuwarden en Papendrecht. Nadat het zendschip zo’n twee jaar lang in de haven van Antwerpen had gelegen, werd het schip in 2012 met een korte tussenstop aan de Oranjewerf in Amsterdam naar Groningen versleept om na een grondige opknapbeurt dienst te gaan doen als mediaschip.

Daarna ging het schip weer naar het IJ in Amsterdam-Noord, waar het sinds 17 november 2013 ligt afgemeerd bij het NDSM-terrein. Het deed daar dienst als ‘multifunctioneel activiteitencentrum’. Sinds mei 2018 is er een nachtclub en restaurant ‘De Noordeling’ in gevestigd.

Weblink: Veronica schip

Bron/tekst: Spreekbuis / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel