Nieuwe zeezenders in 192 Museum

op .

hansnieuw1Een mooi onderdeel van het Veronica 192 Museum in Nijkerk is de zaal met de model zendschepen. De meeste van deze modellen zijn gemaakt door Hans Hettelder. Hans maakt nog steeds model zendschepen en zodoende heeft het Veronica 192 Museum sinds kort 3 nieuwe zendschepen in deze zaal staan. De nieuwe schepen zijn de Ocean 7 van Radio 270, de Cheeta 1 van Radio Mercur en de Comet van Radio Scotland. Het volgende project van Hans wordt de Jenni Baynton, gebruikt door o.a. Radio Waddenzee, Radio Seagull en KBC Radio.


hansnieuw2Sinds vrijdag 21 september heeft in het Veronica 192 Museum de Demis Roussos expositie plaats gemaakt voor The Golden Years of Dutch Pop Music. De nieuwe expositie is mede mogelijk gemaakt door Museum RockArt en bevat o.a. foto's, memorabilia, kledingstukken en zelfs het originele drumstel van Golden Earring's Radar Love. Op de 1e verdieping is nog steeds de uitgebreide expositie over Radio Veronica en de overige zeezenders te zien. Het 192 Museum, aan de Oude Barneveldseweg 65B in Nijkerk, is elke vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur geopend.

Foto 1: Hans Hettelder in het Veronica 192 Museum op 31 augustus 2018 (Video: Jan Hariot / Alex van den Hoek)

Foto 2: De model zendschepen in het Veronica 192 Museum met o.a. de nieuwe modellen van Hans: Radio Scotland en Radio Mercur (Copyright: Hans Hettelder)

Bron/tekst: Hans Hettelder / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel