Zeezender weekend in Museum RockArt

op .

norderneygeranneIn Museum RockArt staat het weekend van 31 augustus dit jaar weer geheel in het teken van de Zeezenders. 31 augustus staat in Nederland bekend als de "The Day the Music Died". Roemruchte zeezenders waaronder Radio Veronica moesten toen, in 1974, hun uitzendingen stoppen. Op vrijdag 31 augustus wordt in Museum RockArt stilgestaan bij deze dag. Een aantal oud-medewerkers van de zeezenders zullen dan aanwezig zijn. Er zullen veel herinneringen worden opgehaald en de muziek wordt verzorgd vanaf de originele boordstudio van het zendschip de Norderney!


Het geheel wordt live uitgezonden door Radio Live Oranje.

Op zaterdag 1 en zondag 2 september vindt in het Museum een Vinylmarkt plaats met op zondag wederom een live uitzending. Radio Extra Gold presenteert de Zeezender TOP 74 live vanuit het museum. De grootste zeezenderhits samengebald in de Zeezender Top 74! De presentatie van de lijst vindt live plaats vanuit de legendarische boordstudio van Veronica en met de muziek grotendeels van het originele vinyl. Deze middag kunt u van 12.00 tot 19.00 uur genieten van een portie onvervalste offshore radio nostalgie!! De uitzending zal te beluisteren zijn op www.extragold.nl en www.192radio.nl.

Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 in Hoek van Holland.
Op 31 augustus en 1 september zijn de openingstijden van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag 2 september van 12.00 tot 19.00 uur. Entree is € 7,50 per persoon.

Foto: Radio Veronica en Ger Anne op 31 augustus 1974 (Copyright: Jingleweb)

Bron/tekst: Jaap & Jacqueline Schut

Tags: Nieuws Actueel