Zendschip voor schonere wereld

op .

morgenster1De Morgenster, het zendschip van radio Delmare, dat in Maassluis in 1981 in beslag werd genomen, zal worden ingezet voor 'studenten' die tijdens een zeereis naar oplossingen zoeken voor een schonere wereld zonder plastic afval. De selectie van internationale 'knappe koppen' heeft al plaatsgevonden en ze hebben op de zeevaartschool in Enkhuizen een maritime stoomcursus gekregen. Maandag 27 augustus vertrekt het tot Tallship gerenoveerde zendschip voor een tocht naar de Canarische eilanden.


morgenster2Daarna vervolgt het zijn weg naar de Kaapverdische eilanden en de laatste trip gaat naar Martinique. De reden voor een zeereis is dat er op zee geen afleiding is van social media en tv en er dus gerichter kan worden nagedacht. SBS krijgt beelden doorgestuurd en zal daar een reportage van maken.

Voormalig Radio Delmare medewerker Leendert Vingerling: "De eerlijkheid gebiedt me te zeggen, dat ik erg trots ben op dit schip. Toen ik het kocht van Jacques Vrolijk in 1980 had ik nooit kunnen denken dat het bijna 40 jaar later nog zou varen en wederom voor een 'goede zaak' zou worden ingezet".


Weblink: Clean2Antarctica met de Morgenster


Foto 1: Morgenster aan de kade (Copyright: Leendert Vingerling)

Foto 2: Morgenster en Leendert op de werf in Maassluis in 1980 (Copyright: Leendert Vingerling)

Bron/tekst: Leendert Vingerling / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel