Offshore FM: zeezenders en meer

op .

marcoffshoreAls de zomer van 1967 die van de liefde was, hoe zat het een jaar later? De lente van 1968 was behoorlijk woelig geweest met de studentenrevoltes in Parijs en die in Leuven op kop. Hoe was de sfeer enkele maanden later? Onder andere dat gaat “Offshore FM” uitzoeken vanaf 22 augustus aanstaande. Zes dagen lang wordt het nieuws van toen bekeken, doorgelicht en vooral opnieuw uitgezonden. “Offshore FM” is immers vooral een radioproject, regionaal te beluisteren op 97.8 FM vanaf woensdag 22 augustus, in de wijde omgeving van Kortrijk en via MiAmigo40.be.


offshorefmNaast het nieuws uit 1968, onder redactie van Marc van Amstel, oud nieuwslezer bij Radio Noordzee Internationaal, is er eveneens heel veel aandacht voor de muziek van vijftig jaar geleden.

Ook worden complete radioprogramma’s van toen opnieuw en integraal uitgezonden. Daarbij ligt de focus op het legendarische Radio Luxemburg en de vele zeezenders die toen vanaf zendschepen, voor anker op de Noordzee, uitzonden. Nog steeds tot de verbeelding sprekende namen als Radio Veronica, Radio Caroline en Radio Atlantis, passeren de revue.

Het tijdelijke radiostation heeft z’n studio’s opgeslagen in Taverne Bijenhof in Bissegem. Iedereen kan er langsgaan om de presentatoren aan het werk te zien.

Op zaterdag 25 augustus wordt er ook een vinylbeurs georganiseerd. Elpees zijn al langer weer in trek, vooral oud, origineel vinyl kent steeds meer fans. Alsmaar vaker komen ze samen om uniek materiaal te zoeken, te vinden en te kopen. Meestal gebeurt dit in de grotere steden en in Nederland, voor een eerste keer nu ook in de regio Kortrijk.

De uitzendingen van Offshore FM zijn nu reeds beluisteren via de website: www.MiAmigo40.be.

Website: Mi Amigo 40

Facebook: MiAmigo 40

Bron/tekst: Geert van Dijk / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel