Trip Tender aan de ketting

op .

triptenderVoormalig bevoorradingsschip Trip Tender van de Mebo 2, het zendschip van Radio Noordzee, is zaterdagochtend ten zuiden van Alicante geënterd door de Spaans douane. Het schip was volgens de informatiedienst 'vesselfinder' van Scheveningen op doorreis naar Pireus in Griekenland. Aan boord bevond zich 15.000 kilo hasj. Er zijn drie Nederlanders (uit Harlingen en Tholen) en een Bulgaar aangehouden. De Trip Tender ligt nu aan de ketting in de haven van Alicante. De Trip Tender kwam twee weken geleden ook al in het nieuws.


Toen kreeg het voor de kust van Bretagne motorpech en werd het naar de haven van Brest gesleept.

De trawler uit 1951 deed in de zestiger jaren eerst dienst als bevoorradingsschip Offshore 1 voor Radio Caroline. Dick Roos van Rederij Trip uit Scheveningen zette het schip begin zeventiger jaren in voor het bevoorraden van de Mebo 2, het zendschip van de zeezenders Radio Noordzee en Radio Northsea International.

Toen Radio Noordzee haar uitzendingen op 31 augustus 1974 staakte, viel de bevoorrading weg en richtte de rederij zich op sportvissen. Door een strengere Europese wetgeving mochten de Trip Tender en Trip Junior sinds 2016 geen passagiers meer vervoeren en bleven dus werkloos aan de kant liggen. Het schip is daarna aan een Bulgaar verkocht.

Met het opleggen van de Trip Tender verdwijnt er wederom een schip met veel zeezender historie.

Foto: Trip Tender (Copyright: Hans Hogendoorn)

Bron/tekst: MediaPages / Leendert Vingerling

Tags: Nieuws Actueel