Documentaire rivaliteit op de Noordzee

op .

rni54Op 6 maart 1971 startten de Nederlandstalige uitzendingen van Radio Noordzee vanaf de Mebo II. Dat was tegen de afspraken die de Veronica directie hadden gemaakt met de Mebo II eigenaren Meister en Bollier, in ruil voor een forse geldlening. De kort geding rechter gaf de Veronica directie op 10 maart 1971 hier in echter geen gelijk. Veronica zocht daarna naar andere mogelijkheden om beslag te laten leggen op de Mebo II, hetgeen leidde tot de brand op het zendschip op 15 mei 1971. Twee scholieren hebben hier nu een documentaire over gemaakt. Update 23-4.


De twee scholieren van het 4e Gymnasium in Amsterdam, Robin Wormhoudt en Ilja Lieshout, schrijven dat ze als 'profielwerkstuk' een documentaire hebben gemaakt over 'de rivaliteit en de aanslag op de Noordzee in 1971'. Robin en Ilja schrijven verder: 'we denken dat het een documentaire zal worden die voor radio-enthousiastelingen nieuwe deuren zal openen'. Wie er hebben meegewerkt en zijn geiinterviewd voor de documentaire wordt in het schrijven van de twee scholieren niet duidelijk.

Wel wordt duidelijk dat iedereen welkom is bij de vertoning van de documentaire op woensdag 25 april om 13.00 uur in Bioscoop FC-Hyena, Aambeeldstraat 24 in Amsterdam. De entree is 4 euro.

Update 23-4: De twee scholieren, Robin Wormhoudt en Ilja Lieshout, hebben laten weten dat, door omstandigheden, de vertoning van de documentaire op woensdag 25 april in Amsterdam niet door gaat. Vermoedelijk wordt de documentaire op een later tijdstip, waarschijnlijk in juni, alsnog vertoond, zo laten de twee scholieren weten.

Foto: zendschip Mebo II (Copyright: Pieter Damave)

Bron: Hans Hogendoorn / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel