Jan Harteveld overleden

op .

janharteveldOp woensdag 17 mei j.l. ontvingen we het trieste bericht dat Jan Harteveld is overleden. Jan Harteveld was in de jaren '70 één van de kapiteins van de Mebo II, het zendschip van Radio Noordzee Internationaal. Jan Harteveld kwam regelmatig op de Radiodagen in Amsterdam en in Museum RockArt in Hoek van Holland. In augustus 2014 ontving Jan Harteveld in Museum RockArt het eerste exemplaar van het boek "Radio Noordzee: De Gouden Glans van Radio". Jan Harteveld is op 9 mei 2017 overleden op 83-jarige leeftijd.


Hans Knot schreef het volgende afscheid:

Op woensdag 17 mei ontvingen we het trieste bericht dat één van de kapiteins van de MEBO II, Jan Harteveld, is overleden via de volgende boodschap:

‘Ik ben vele keren uitgevaren
Zonder om Gods hulp te vragen
Toch redde hij mij telkens weer
En bracht mij telkens weer tot de Heer
Hij heeft geholpen tot mijn laatste dag
Dat ik hem aanschouwen mag.
Jan Harteveld.’

Jan (Johannes) is op 9 mei 2017 overleden op 83-jarige leeftijd in ’s Gravenzande gelegen in het Westland. De dankdienst voor zijn leven is gehouden op dinsdag 16 mei in ‘De Brug’ te ’s-Gravenzande, waarna de begrafenis heeft plaatsgevonden op begraafplaats Beukenhage te ’s-Gravenzande.

vb25Harteveld was als een vader voor de bemanning van het zendschip van RNI en was tot voor kort zeer betrokken bij de herinneringen aan de zeezenders. Zo kwam hij met bepaalde regelmaat op de Radiodays en kwam ik hem ook een paar keer tegen in Museum RockArt in Hoek van Holland.

En hij herkende je en stond meteen open om al dan niet gezamenlijke herinneringen op te halen. Op zijn krasse leeftijd kwam hij vanuit zijn woonplaats nog op de fiets naar RockArt toe.

Ik zal zijn grote vriendelijkheid gaan missen,

Hans Knot

Tags: Nieuws Archief