Veronica boordstudio terug in RockArt

op .

rob1In Museum RockArt wordt hard gewerkt aan de wederopbouw van het museum. Het museum kwam op 23 juni blank te staan als gevolg van zware regenbuien en moest volledig worden ontruimd. Vandaag is de originele boordstudio van Radio Veronica terug gebracht naar het museum. Die stond in een tijdelijke opslag als gevolg van de waterschade. Rob Schel heeft vandaag gewerkt aan het opnieuw aansluiten van de boordstudio en kon aan het einde van de dag melden: "alles werkt weer!".


rob2Rob Schel is technicus bij de Stichting Norderney en was in de zomer van 2014 ook betrokken bij het volledig restaureren van de originele boordstudio van Radio Veronica. De boordstudio was toen voor het laatst gebruikt op 31 augustus 1974 aan boord van het Radio Veronica zendschip. Aan de restauratie is in 2014 maanden gewerkt door een team van de Stichting Norderney en Museum RockArt. De Veronica boordstudio werd op 31 augustus 2014 officieel in gebruik genomen in Museum RockArt door voormalig Veronica DJ Will Luikinga. Dat gebeurde onder grote publieke belangstelling tijdens het evenement "Veronica Bedankt".

rob3Museum RockArt hoopt op donderdag 25 augustus haar deuren weer te kunnen openen voor het publiek. Het museum is dan door de waterschade en het herstel daarvan 2 maanden gesloten geweest. De schade aan het pand bedroeg 150.000 euro. Omdat een groot deel van de opgelopen schade niet wordt vergoed door de verzekering wordt op 12 september een benefietconcert georganiseerd voor Museum RockArt. Het benefietconcert voor Museum RockArt vindt plaats in De Boerderij in Zoetermeer. Het concert wordt georganiseerd door Erik Kuijlaars, eigenaar van de ParkRoad Studio in Voorburg.

Bron: Rob Schel / MediaPages

Tags: Nieuws Archief