RockArt begint aan wederopbouw

op .

water33Museum RockArt, dat op 23 juni als gevolg van zware regenbuien volledig blank kwam te staan, is op dit moment nog helemaal leeg. De schade was enorm waardoor het volledige museum ontruimd moest worden. "We kunnen voorzichtig melden dat we nu met de ‘wederopbouw’ zijn begonnen", alsdus RockArt directeur Jaap Schut . "De komende weken wordt de vloer geëgaliseerd, de keuken en de bar teruggeplaatst en de vloerbedekking gelegd. En daarna moet de hele collectie van RockArt weer naar het museum terug worden gebracht", zegt Jaap.


"Dat is ook nog een enorme klus, want de volledige collectie staat nu in een tijdelijke opslag en het museum is helemaal leeg. Alles moet dus weer vanaf begin af aan worden opgebouwd", aldus Jaap Schut.

Jaap Schut hoopt dat het museum eind augustus weer helemaal is opgebouwd en ingericht en open kan voor het publiek. "Maar voordat het zover is moet er echt nog heel veel gebeuren", zegt Jaap tenslotte.

Museum RockArt kan nog steeds alle (financiele) steun hard gebruiken. Want de verzekering dekt lang niet alle kosten die veroorzaakt zijn door de wateroverlast. Het rekeningnummer van Museum RockArt voor alle financiele steun, hoe klein ook, is: NL88ABNA0810336782 ten name van Stichting RockArt.


Bron/tekst: MediaPages / Jaap Schut

Foto: Jaap & Jacqueline Schut in RockArt vlak na de grote waterschade van 23 juni (Copyright: MediaPages)

Tags: Nieuws Archief