Ramp voor RockArt wordt steeds groter

op .

water24De problemen voor Museum RockArt blijven aanhouden. Het museum kwam op 23 juni als gevolg van de zware regenbuien volledig blank te staan. Het museum is daarna volledig ontruimd. Later bleek dat ook de volledige inrichting, zoals de bar, de keuken en de toiletten moesten worden verwijderd. De aanhoudende luchtvochtigheid in het museum is nog steeds zo hoog dat nu ook het behang op alle muren loslaat en naar beneden komt. In verband met de aanhoudende hoge luchtvochtigheid wordt het museum nu voor twee weken hermetisch afgesloten.


In die twee weken worden door een gespecialiseerd bedrijf extra maatregelen getroffen om de luchtvochtigheid terug te dringen.

De unieke collectie over 60 jaar popmuziek van Museum RockArt staat op dit moment in een tijdelijke opslag. Daar staan ook de originele studio's van de zeezender Radio Veronica die in het museum stonden. Of die schade hebben opgelopen door de zeer hoge vochtigheid is op dit moment nog niet bekend.

Jacqueline Schut van Museum RockArt: "Toen het museum helemaal werd leeg gehaald zagen we 22 jaar van ons leven voorbij komen".

Jaap Schut van Museum RockArt: "We zijn wel verzekerd maar we gaan door deze ramp voor een enorm bedrag het schip in. Als al het vocht uit het pand is moeten we gaan kijken of er genoeg geld beschikbaar is om het museum weer helemaal op te bouwen. Mijn tranen zitten erg hoog door deze ramp die ons museum heeft getroffen".

U kunt Museum RockArt steunen door een bijdrage te storten op NL88ABNA0810336782 ten name van Stichting RockArt.
Weblink: beluister hier Jaap & Jacqueline Schut op 29 juni bij Tineke op Radio 5


Foto: Alex van den Hoek, Wim van de Water en Niels Zack op de plek waar één van de originele studio's van Radio Veronica stonden

Copyright tekst en foto: MediaPages

Copyright video: Alex van den Hoek

Copyright audio: Bert van der Laan

Tags: Nieuws Archief