Waterschade Museum RockArt

op .

water33Museum RockArt te Hoek van Holland is in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 juni ernstig getroffen door het zware noodweer dat over een deel van Nederland trok. Het volledige museum heeft hier door ernstige (riool-) waterschade opgelopen, waarbij de vloeren volledig blank kwamen te staan. Na overleg met diverse partijen hebben Jaap en Jacqueline Schut, directie van het museum, vrijdag helaas moeten besluiten om het volledige museum te ontruimen. Dit is een enorme tegenslag voor het RockArt team, het museum was net helemaal klaar voor de zomerperiode.


Museum RockArt, waar een overzicht van 60 jaar popmuziek is te zien, is regelmatig een bedevaartsoort voor muziek en cultuur liefhebbers. Gelukkig zijn de historische studio’s van de voormalige zeezender Radio Veronica die in het museum staan en het grootste deel van de unieke collectie uit 60 jaar popgeschiedenis bewaard gebleven. Jaap en Jacqueline Schut zijn, samen met een team vrijwilligers, vanaf afgelopen donderdag vrijwel non stop bezig om de Radio Veronica studio’s en de rest van de collectie te redden.

Museum RockArt directeur Jaap Schut zegt aangeslagen: “Dit is een regelrechte ramp voor het museum. Alles wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd hebben we uit het museum moeten halen. Gelukkig krijgen we uit het hele land steun betuigingen en dat doet ons echt heel erg goed. We werken met z’n allen heel hard om het museum zo snel mogelijk weer open te kunnen stellen, maar dat zal helaas nog wel een paar weken duren”.

>> foto's ontruiming Museum RockArt <<Foto: Jaap & Jacqueline Schut in hun grotendeels ontruimde Museum RockArt (Copyright: MediaPages)

Video: copyright Alex van den Hoek

Audio: copyright Bert van der Laan

Bron: Jaap & Jacqueline Schut

Tags: Nieuws Archief