Marcel Out overleden

op .

erikbeekmanDinsdag 12 april is Marcel Out op 53-jarige leeftijd overleden. Marcel Out was ook bekend onder de naam ‘Erik Beekman’, een pseudoniem dat hij hanteerde sinds zijn periode bij de voormalige zeezender Radio Monique in de jaren '80. Bij de Velser Omroep Stichting was de in 1962 geboren oomzegger van de in 2003 overleden Radio Veronica-man Rob Out programmaleider van het begin af nauw betrokken. ”Radio maken is je leven”, zo liet Marcel Out recent de IJmuider Courant nog weten.


Het begon voor Marcel Out al in de jaren tachtig als vrijwilliger bij de ROS, de Regionale Omroep Stichting die voor Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Castricum en Uitgeest radio- en tv-programma’s maakte. In de jaren negentig heette het Radio Plus en in 2002 werd het de VOS (Velser Omroep Stichting), waar Marcel initiatiefnemer, medeoprichter, programmaleider- en maker en presentator was. Met veel enthousiasme maakte hij al heel jong radioprogramma’s over en voor Velsen voor Seaport FM, het huidige RTV Seaport. Als ‘radioman’ was hij niet alleen in Velsen maar ook voor Alkmaar, Europoort Radio Rotterdam en zelfs voor Belgische zenders actief.

Het organiseren en plannen van en voor radio-uitzendingen zat in zijn genen. Zelfs de acquisitie en zorgdragen voor de inkomsten ging hij niet uit de weg. Presenteren leek hem met de paplepel ingegeven en als ‘voice over voor documentaires’ zullen velen zijn stemgeluid nog lang herinneren.

Om een paar radiozenders te noemen waar hij belangrijke bijdragen voor leverde waren Focus 103 (Alkmaar), de zeezender Radio Monique, Magic FM (Kortrijk, België), de zeezender Radio 819, Europoort Radio (stadsradio voor Rotterdam) en tot slot Seaport FM, het huidige RTV Seaport. Zijn radiotijdperk omvat de periode vanaf 1985 tot nu.

De stem van Marcel Out is nog steeds hoorbaar via Seaport FM, waarvoor hij zelf de opnamen heeft verzorgd. Bij RTV Seaport wordt gewerkt aan een gedenkuitzending over het leven van Marcel Out, die al op hele jonge leeftijd met radio-uitzendingen in de weer was.

Bron/tekst: RTV Seaport

Tags: Nieuws Archief