Radio Mi Amigo Dag in Museum RockArt

op .

madagRadio Extra Gold, 192 Radio en Museum RockArt organiseren op 1 mei een Radio Mi Amigo Dag in Museum RockArt in Hoek van Holland. Het evenement wordt tussen 12 en 17 uur live uitgezonden vanuit Museum RockArt via de streams van Radio Extra Gold en 192 Radio. De organisatie verwacht onder andere deze voormalig Radio Mi Amigo medewerkers te mogen verwelkomen: Norbert, Bert Bennet, Willem Steentjes, Peter van Dam, Ad Roland en Frans van der Drift.

Nadat in augustus 1974 de Nederlandse zeezenders noodgedwongen hun uitzendingen staakten, ging er toch één offshore-station stug door met Nederlandstalige uitzendingen. Ondanks alle bepalingen in het verdrag van Straatsburg dat destijds door zowel de Nederlandse- als Belgische regering werd bekrachtigd, durfde de Vlaamse 'wafelbakker' Syvain Tack het aan om met Radio Mi Amigo door te gaan na 31 augustus 1974 met uitzendingen vanaf zee.

Vanaf de MV Mi Amigo kwamen in de avonduren de uitzendingen van Radio Caroline, het station dat ook in augustus 1967 al de Engelse wetgeving aan zijn laars lapte en ook toen gewoon doorging met uitzenden. Radio Mi Amigo startte per januari 1974 met haar uitzendingen en had een DJ ploeg die bestond uit zowel Vlaamse- als Nederlandse jocks. Ook de voorgeschiedenis en het ontstaan van het station speelde zich in beide "Benelux' landen af.

Ronduit spectaculair zijn de ontwikkelingen na 31 augustus toen aanvankelijk nog in 'geheime' studio's werd opgenomen en via sluiproutes de programma's naar zee werden gebracht. Ook de 'vlucht' naar Spanje (dat destijds het verdrag van Straatsburg nog niet had bekrachtigd) deed veel stof opwaaien in de radiowereld. Meer dan genoeg stof om ruim 40 jaar na dato nog eens terug te kijken met de direct betrokkenen van toen.

Hoe werd Radio Mi Amigo in de steigers gezet aan de van Hogendorpstraat in Den Haag?
Hoe ontstonden de memorabele Mi Amigo jingles?
Wat gebeurde er allemaal in Culemborg in 1974?
Hoe overleefde Radio Mi Amigo de eerste maanden na 31 augustus '74?
En wat deed de VOO (Veronica) in 1975 nu precies in Playa de Aro?

DJ's Norbert, Bert Bennett, Willem Steentjes, Peter van Dam, Ad Roland, Frans van der Drift, Veronicaan Ad Bouman, jinglemaker Eddy Govert e.v.a. geven de antwoorden op zondagmiddag 1 mei 2016 van 12:00 uur tot 17:00 uur in Museum RockArt aan de Zekkenstraat 42 in Hoek van Holland.

Maar er is nog meer! Want in 1974 werden onder de naam Radio Mi Amigo vanaf The Old Lady ook een tijdje Engelstalige programma's uitgezonden. Hiervoor waren Norman Barrington en Brian Anderson verantwoordelijk, die beide al een langere staat van dienst hadden op de MV Mi Amigo. Ook deze 2 voormalige Mi Amigo medewerkers zullen op 1 mei in RockArt aanwezig zijn om te vertellen over hun Mi Amigo avonturen, waarbij ook de nodige unieke historische fragmenten te horen zullen zijn.

Hier zorgen de legendarische Veronica studio's voor een perfect decor bij deze unieke radio-meeting. Met natuurlijk ook de muziek van toen! Uiteraard als het maar even kan van origineel vinyl! En de jingles van toen? Ze worden weer ten gehore gebracht vanaf de jingle-carts die ook in 1974-1975 zo ongeveer tot de standaard uitrusting van een radiostudio behoorden.

Een must voor elke radio-liefhebber met een 'piraten-hart'. De roerige radioperiode van toen herleeft weer met de mensen van toen, de geluiden van toen en de sfeer van toen. En niet te vergeten alle sterke- en waargebeurde verhalen. Om in Mi Amigo termen te blijven: Niet te geloven en toch waar!

Mis het niet!
Zondagmiddag 1 mei 2016 van 12:00 uur tot 17:00 uur in Museum RockArt aan de Zekkenstraat 42 in Hoek van Holland.
De entree voor deze unieke radio-meeting is 10 euro per persoon.
De Mi Amigo dag 1974-1975.

Georganiseerd door Radio Extra Gold, 192 Radio en Museum RockArt.

 


Bron: Bert van der Laan

Tags: Nieuws Actueel