RNI DJ Axel overleden

op .

axellTriest nieuws voor de fans van RNI. Op 11 februari overleed Axel Borsdorf op 67 jarige leeftijd in zijn woonplaats Lörrach-Haagen aan de gevolgen van een jarenlang gevecht tegen kanker. Als ‘Axel’ werkte hij in 1970 gedurende enkele maanden aan boord van de MEBO II. Nadat de Duitstalige programma’s begin 1970 van start waren gegaan, met als deejays de Oostenrijker Horst Reiner, Hannibal uit Duitsland en enkele malen de presentatrice Elke uit Zwitserland, was het Axel die Horst Reiner in de lente van 1970 ging vervangen omdat Horst totaal niet binnen het swingende presentatieteam van RNI paste. Dit gebeurde precies nadat de MEBO II een ankerplaats voor de Britse kust had verkozen.


Axel presenteerde zowel een ochtend als avondshow en was ook verantwoordelijk voor de presentatie van de Top 40 op de zondagavonden. Nadat de MEBO II terugkeerde voor de kust van Nederland begon Axel aan zijn laatste periode aan boord van het zendschip. Hij werkte samen met tal van Engelse deejays zoals: Andy Archer, Carl Mitchell, Alan West, Michael Lindsey, Mark Wesley en Roger 'Twiggy' Day.

Na vele jaren op zoek te zijn geweest naar Axel, gelukte het mij vorig jaar, midden herfst, contact met hem te krijgen. Dit gebeurde via zijn pagina op Facebook. Daar was hij actief onder zijn nieuwe naam Lung Sen. Axel Bosdorf werd geboren op 14 september 1948 in Dresden en groeide op in Lörrach, een plaats vlakbij de grens tussen Duitsland en Zwitserland.

Daar studeerde hij aan de Hans-Thoma-Gymnasium. Vervolgens studeerde hij aan de Hotel Vakschool in Luzern en werd daardoor gediplomeerde kok. Gedurende zijn studie werkte hij ook freelance als deejay in verschillende discotheken en voor een aantal radiostations, waarna hij de stap richting RNI maakte. Nadat hij het station had verlaten ging hij werken voor het Zwitserse reisbureau ´Hotelplan´ als animator. Veel later vertrok hij naar de Toeristenorganisatie ´TUI´ waar hij reisleider werd naar landen als Thailand, Spanje, Tunesië en Italië.

Sinds 1978 bezocht hij zeer regelmatig Pattaya in Thailand waar hij ook vanaf 1989 merendeels woonde. Het was ook daar dat hij zijn nieuwe naam aannam: Lung Sen. Hij kreeg er een zeer nauw contact met een Thaise familie die hij hielp met het bouwen van een boerderij. Gedurende vele jaren schreef hij voor het Thaise Nieuwsportaal ‘Farang’. De inwoners van Pattaya waren zeer op Axel Bosdorf gesteld. Gedurende al die jaren hield hij zijn huis in Lörrach-Haagen aan, waarheen hij terugging na zijn pensionering en dus op 11 februari kwam te overlijden.

Foto: Axel in 1970 (Copyright Bruno Brandenburg)

Bron/tekst: Hans Knot & Martin van der Ven