Vijftig jaar Radio Caroline Update

op .

50caroline1Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de zeezender Radio Caroline met haar uitzendingen begon. Daarom werd het afgelopen weekend in Rochester een bijeenkomst gehouden om daarbij stil te staan. Bij deze bijeenkomst waren ruim 300 gasten aanwezig, waaronder Hans Hettelder en Vincent Schriel. Hans had zijn mooie schaalmodellen van de Radio Caroline zendschepen Mi Amigo en Ross Revenge meegenomen. Vincent Schriel maakte enkele foto's en Hans schreef een verslag.


50 JAAR RADIO CAROLINE
Tekst: Hans Hettelder - Foto's: Vincent Schriel & Hans Hettelder

50caroline2Hans Hettelder en Vincent Schriel zijn afgelopen weekend in Engeland geweest bij het feest van Radio Caroline dat werd gehouden in Rochester. Het begon zaterdagmorgen zo rond half elf en eindigde in de late uurtjes. Er waren ruim 300 gasten aanwezig en verder veel oud dj en medewerkers van het radiostation.

Het programma startte met verhalen over de sixties en zo schoof men op naar de huidige periode. Ondermeer Roger Day en Bob Lawrence praten het verhaal aan elkaar en David Foster kondigde verschillende periodes aan. Ook Peter Moore vertelde het verhaal over het verplaatsen van de Ross en de zendvergunning maar echt nieuws was er niet.

50caroline3Hans had twee modellen meegenomen te weten de Mi Amigo en de nieuwe Ross Revenge en verder de mast van de Mi Amigo, wat voor een hoop mensen een "bad day" was.

In de avond twee muziekgroepen ondermeer een Tribute Beatlesband.

Maandag zijn Hans en Vincent nog naar de Ross Revenge geweest die nu goed in de verf zit. En dit op de foto gezet. In ieder geval een zeer geslaagd weekend.

De Ross Revenge zit goed in de verf en de mast is klaar en heeft zelfs een trap naar boven.


50caroline4

50caroline5

hansross1

hansross2

Meer foto's 50 jaar Radio Caroline:


> Internet RadioCafe

> Radio Caroline 50 jaar

> Radio Caroline 50th Birthday

> Christian Bergmann


Bron: MediaPages / Vincent Schriel / Hans Hettelder / Internet RadioCafe