Michael Robinson overleden

op .

ds32Michael Robinson is maandag 10 februari aan de gevolgen van een hartstilstand overleden. Michael is 60 jaar geworden. Michael Robinson was een zeer veelzijdig singer / songwriter. Naast het schrijven en produceren van eigen songs, schreef hij ook nummers voor onder andere Anita Meijer, Wolter Kroes, Petra Berger en The Fortunes. In 1977 zong Michael het lied "The day the music died" tijdens het gelijknamige Veronica TV programma over de zeezenders. Michael Robinson was regelmatig aanwezig tijdens reunie bijeenkomsten van de zeezender Veronica en trad op tijdens de 192 Drive In Show.

 

Michael Robinson was de afgelopen jaren ook regelmatig te gast bij Radio 227 (NostalgieNet Radio), het station van Look Boden, die ook een CD met hem maakte.

Verder werd in 2009 een videoclip gemaakt bij Michael's song 'Garlic Café'. In november 2010 bracht Michael voor een muisstil Paradiso het nummer 'Song for a Friend' ten gehore, ter herinnering aan zijn in 2009 overleden vriend en producer Pim Koopman. En in 2011 debuteerde Michael met een theater concert, gevuld met eigen songs afgewisseld met Ierse liedjes.


YouTube: "The day the music died" - Michael Robinson


Foto: Michael Robinson tijdens de "192 Drive In Show" in 2012 (copyright: MediaPages)

Met dank aan Look Boden & Michael Robinson website & Michael Robinson YouTube