Veronica terug als omroep?

op .

VOO wordt B omroepDe Vereniging Veronica voert gesprekken met 'meerdere omroepen' over terugkeer naar het omroepbestel, dat meldt de Stentor. Kleinere omroepen als BNN, WNL, Omroep Max en PowNed zouden meteen de status van A-omroep krijgen als zij samenwerken met Veronica dat ruim zevenhonderdduizend slapende leden heeft.Voorzitter Yoeri Albrecht van de Vereniging Veronica bevestigt aan de Stentor dat gesprekken worden gevoerd met 'diverse zendgemachtigden'. Een terugkeer zou volgens hem 'zo maar kunnen'.


Met welke omroepen hij en het Veronica-bestuur in gesprek zijn, wil hij niet zeggen.

 

Albrecht, sinds een jaar voorzitter van de vereniging, beheert waarschijnlijk nog 30 miljoen euro aan vermogen van de voormalige omroep. Zo is Veronica via het bedrijf V-Ventures onder andere ook nog steeds eigenaar van ANP.

Daarnaast zijn de zevenhonderdduizend lezers van Veronica Magazine automatisch lid van de vereniging. Die macht van het getal maakt zijn achterban interessant voor aspirant-omroepen die door de toekomstige fusiecombinaties (AVRO/TROS, NCRV/KRO en VARA/BNN) dreigen te worden gemarginaliseerd. Volgens Albrecht heeft Veronica geen haast. In het voorjaar van 2014 vindt er pas een ledenpeiling plaats, waarbij wordt gekeken of de aspirant-omroepen meer dan honderdvijftigduizend leden hebben.


Bron: De Stentor / Radio.nl

Foto: de Veronica Omroep Organisatie werd B Omroep (Archief: Anp)