David Maasbach start online radiostation

op .

David en Johan MaasbachEvangelist David Maasbach start vanaf 12 oktober met een eigen online radiostation onder de naam "Maasbachradio.com". David is de zoon van Johan Maasbach, die we nog kennen van onder andere de zeezenders Radio Caroline, Radio Monique en Radio Mi Amigo. Met de slogan "The Blessing Family Music Station" gaat David Maasbach radiouitzendingen verzorgen via internet met daarin veel aandacht voor het geloof en gospel-muziek.


Maasbach is momenteel elke zondagochtend om 09:00 uur te zien met een televisieuitzending op het Nederlandse commerciële tv-station SBS6. Met zijn initiatief hoopt hij wereldwijd meer mensen te bereiken.

 

David Maasbach geeft leiding aan de Stichting Johan Maasbach Wereldzending en is voorganger van The Blessing Den Haag (Capitol Evangelie Centrum). De uitzendingen van Maasbachradio.com starten vrijdag 12 oktober om 20:30 uur en zijn te beluisteren via Maasbachradio.com.


JOHAN EN DAVID MAASBACH
Johan MaasbachDe fervente luisteraars van stations als de 1970 versie van RNI en daarna die van Radio Caroline en ondermeer Radio Mi Amigo en Radio Monique denken wel eens terug aan de religieuze uitzendingen die vaak voor het boter op de boterham van de radiomakers dienden te zorgen. Eén van de meest bekende is wel Johan Maasbach, die in de vroege ochtend zijn programma in zowel het Nederlands als het Engels presenteerde en met zijn  'World Mission' ofwel 'Wereldzendingen' vanuit een groot kantoorgebouw de wereld probeerde te veroveren met zijn half uur durende religieus getinte programma's.

Vaak had ik zelf het idee te luisteren naar de man die ons het volgende toesprak: 'Put your hand on the radio and give us your money'. Maar de meer gelovigen stonden deels achter zijn boodschap. Maasbach, die ook jaren lang een van de gezichtsbepalende mensen achter de Pinkstergemeenschap in Nederland was, kwam in 1997 te overlijden. Maar al vele jaren eerder hadden zijn zonen de organisatie overgenomen en preekten al over ons land in gehuurde kerken en zalen. Zo was het, ik dacht in 1994, dat op de ene verdieping van een gebouw in Utrecht de Maasbachen en 'familieleden' ter kerke gingen en op de andere verdieping de bezoekers van de jaarlijkse radio dag zich vermaakten.

Anno 2012 is er weer nieuws te melden over de organisatie: David Maasbach start 12 oktober met een eigen online radiostation onder de naam Maasbachradio.com. Met slogan 'The Blessing Family Music Station' gaat Maasbach radiouitzendingen verzorgen via internet met daarin veel aandacht voor het geloof en gospel-muziek. Maasbach is momenteel elke zondagochtend om 9.00 uur te zien met een televisieuitzending op SBS 6. Met zijn radiozender hoopt hij wereldwijd meer mensen te bereiken.

David Maasbach geeft leiding aan de Stichting Johan Maasbach Wereldzending en is voorganger van The Blessing Den Haag (Capitol Evangelie Centrum). De uitzendingen starten vrijdag 12 oktober om 20.30 uur.


Bronnen / tekst: RadioVisie / Hans Knot

Foto 1: David en Johan Maasbach voor het pand van hun organisatie in Den Haag in 1992 (Copyright: Toussaint Kluiters / ANP)

Foto 2: Johan Maasbach (Archief: RadioVisie)