Leo van der Goot naar BNN

op .

Leo van der GootLeo van der Goot treedt toe tot het algemeen bestuur van BNN. Dat besluit heeft de ledenraad van BNN dit weekeinde goedgekeurd. Leo van der Goot (DJ, regisseur, presentator, producent, en TV-directeur) neemt plaats naast Marc Adriani (algemeen directeur BNN) en Patrick Lodiers (voorzitter BNN). Van der Goot begint zijn functie per direct. Leo van der Goot is een bekend gezicht in Hilversum. Hij begon zijn carrière in 1971 bij de zeezender Radio Noordzee, waarvoor hij radio maakte vanaf het zendschip Mebo II.


Vanaf 1976 was hij producer, regisseur en presentator bij Veronica. Hij regisseerde tientallen programma's en presenteerde ondermeer Op Jacht Naar De Schat. In de jaren 90 regisseerde hij voor de NOS programma's als Sesamstraat en Het Klokhuis, maakte hij documentaires voor Discovery Channel en comedy's voor TROS, Veronica en RTL.

 

In 1998 ging Van de Goot naar RTL waar hij in 2000 werd aangesteld als programmadirecteur van RTL 4. Hij slaagde erin RTL 4 weer de best bekeken zender van Nederland te maken. Van 2002 tot 2006 was hij programmadirecteur van RTL Nederland. Vanaf 2007 adviseerde hij verschillende buitenlandse televisiebedrijven en in 2011 was hij ad-interim televisiedirecteur van SBS Broadcasting.

Leo van der Goot: "Fantastisch om in het bestuur te mogen zitten van deze omroep. Het rebelse, de humor en zelfspot van BNN passen goed bij me. BNN is een omroep met een unieke missie. Een omroep die ertoe doet, vooral ook na de fusie met de VARA. Ik heb veel zin om me daar de komende tijd sterk voor te maken."

BNN-voorzitter Patrick Lodiers is blij met de benoeming van Van der Goot: "Natuurlijk is het prettig dat Leo zijn sporen meer dan verdiend heeft op radio en tv, en dat zowel in het commerciële als publieke domein. Maar vooral: hij is een scherp en inspirerend mens. En hij regisseerde de screentest van Bart de Graaff bij Veronica! Mooi dat hij nu op deze plek samen met ons BNN wil regisseren."


Kijk voor meer informatie op de website van BNN


Bron: BNN / Hans Knot

Foto: Leo van der Goot bij Radio Noordzee (Copyright: Pieter Damave)