Uitbreiding antenne's Jenni Baynton

op .

Jenni BayntonPaul de Haan stuurde ons vandaag enkele zeer recente foto's van de uitbreiding van het antenne systeem van s'werelds laatste operationele radio zendschip de Jenni Baynton in Harlingen. Paul heeft alle foto's voorzien van een bijbehorende tekst. Het zendschip Jenni Baynton in Harlingen wordt gebruikt voor de uitzendingen van Radio Waddenzee en Radio Seagull op de middengolf 1602 kHz en voor uitzendingen op de middengolf 1395 kHz.


Foto boven: Zijaanzicht vanaf de kade met de bijgeplaatste circa 20 meter hoge mast achter de lichttoren. Zichtbaar tussen de toren en de voormast is de nieuwe T antenne die hier nog in een proefopstelling hangt. Het is natuurlijk de bedoeling dat de antenne op de maximale hoogte tussen de voor en nieuwe bijgeplaatste mast komt te hangen. Zit wel weer een zaterdag werk in.
Jenni Baynton
Foto 2: De 1395 AM zender staat aan boord aan, dat wil zeggen: denk om het feit dat er sprake is van zeer hoge voltages. Een duidelijke en verplichte aanduiding.
Jenni Baynton
Foto 3: De bijgeplaatste mast is vastgezet aan de lichttoren. In de top een dwarsstang om de meerdradige antenne te bevestigen.
Jenni Baynton
Foto 4: De drie horizontale draden en de verticale die naar beneden richting doorvoer gaat. Duidelijk te zien is dat de antenne op dit moment nog halverwege hangt.
Jenni Baynton
Foto 5: De T antenne in close up.
Jenni Baynton
Foto 6: Het anker waarmee de Jenni Baynton tijdens de uitzendingen vanuit de Waddenzee  in het voorjaar van 2011 verankerd was.
Jenni Baynton
Foto 7: Vanaf de dijk de bakboordzijde van de Jenni Baynton. De bijgeplaatste mast komt ongeveer tot de helft van de hoofdmast.


Copyright tekst & foto's: Paul de Haan