Wereldomroep: het laatste uur!

op .

RNW: het laatste uur!Na ruim 65 jaar stoppen de Nederlandse uitzendingen van de Wereldomroep. De Wereldomroep neemt met een historische 24-uurs uitzending afscheid van zijn Nederlandse luisteraars. Op 10 en 11 mei staat de Wereldomroep stil bij het einde van een tijdperk. De uitzending is te horen via korte golf in Europa (met samenvattingen op korte golf in de rest van de wereld), middengolf (ook in Nederland), satelliet en internet. Niels Zack restaureerde de reportagewagen die tijdens de uitzending te zien is.


De 24-uurs radiomarathon van de Wereldomroep begint op 10 mei om 22.00 uur en duurt tot 11 mei 22.00 uur (Nederlandse zomertijd). Te beluisteren via kortegolf in Europa (met samenvattingen op kortegolf in de rest van de wereld), satelliet (BVN) en Wereldomroep.nl (mét beeld). Luisteraars in de Benelux kunnen afstemmen op 1296 AM. Kijk voor alle frequenties en de programmering van de marathon uitzending op de website van de Wereldomroep.

Foto: de door Niels Zack gerestaureerde reportagewagen van de Wereldomroep is inmiddels aangekomen in Hilversum en staat in een tent op het terrein van Radio Nederland Wereldomroep.

Reportagewagen Wereldomroep

Lees ook "Einde WereldOmroep Nederlands" op MediaPages met foto's van Pieter Damave en een verhaal van Hans Knot

Lees ook "RNW: het laatste uur!" op MediaPages met historische audiofiles, foto's en documenten uit het archief van Niels Zack


Bron: Wereldomroep

Foto: copyright Niels Zack