Eddy de Boeck overleden

op .

Eddy de BoeckEddy de Boeck is, na een verblijf van een jaar in een ziekenhuis, op 10 december 2011 overleden. Dat meldt Jeanne Hendricks. Eddy de Boeck legde in 1973 de eerste contacten voor Sylvain Tack om Ronan O'Rahilly te spreken over het huren van zendtijd op het zendschip Mi Amigo. Hans Knot blikt terug op de de periode van Eddy de Boeck bij de zeezender Radio Mi Amigo in 1973/1974 met reacties van onder andere Ad Petersen (Ad Roland) en Elijah van den Berg. Update 11-1-12.


EDDY DE BOECK OVERLEDEN
Tekst: Hans Knot

Eddy de BoeckEen tweetal jaren geleden kreeg ik een e mail van ene Jeanne Hendricks met de vraag of ik wist waar Eddy de Boeck woonachtig was. Ik kon toen het antwoord niet geven maar herinnerde me wel waar de naam Eddy de Boeck geplaatst diende te worden. Het was Eddy die, in 1973, de contacten legde voor Sylvain Tack om Ronan O'Rahilly te spreken inzake de mogelijkheid zendtijd te huren op de MV Mi Amigo, hetgeen uiteindelijk leidde tot Radio Mi Amigo. De Boeck, zo leren we van Jeanne Hendricks, is door haar nooit opgespoord maar - zo is door haar vernomen - overleden op 10 december 2011. Dit na een verblijf van meer dan een jaar in een ziekenhuis. 

Herinneringen
Een aantal van zijn voormalige collega's reageerde als volgt op het verzoek Eddy te herinneren. Allereerst Ad Petersen (Roland): 'Eddy speelde korte tijd een noemenswaardige rol bij Radio Mi Amigo en was voor Sylvain Tack op cruciale momenten een waardevolle 'regelneef'. Eddy hield van het schaakspel dat hij speelde met Sylvain, Ronan O'Rahilly en Adriaan van Landschoot. Hij genoot ooit van een spelletje blufpoker, met als inzet een antennemast en won het spel. Eddy regelde het allemaal, zelfs wanneer niemand dacht dat het zou kunnen lukken, want Eddy was in die zaken verbazend creatief. Toen er voor hem niets meer te regelen viel, vertrok hij bij Radio Mi Amigo en nam zijn bijzondere vaardigheden mee. Ik heb me wel eens afgevraagd of Radio Mi Amigo had bestaan, als Eddy de Boeck zich in 1973 niet bij Sylvain Tack had gemeld.'

Van Hoogendorpstraat
Iemand die veelvuldig op het kantoor van Radio Caroline aan de Van Hoogendorpstraat in de Haag, waar ook eerst de studio's van Radio Mi Amigo waren gevestigd, was, is Cornelia van den Berg, ook bekend als Elija van den Berg: 'Hij was een zeer gulle en vriendelijke man, die altijd klaar stond voor de mensen van Radio Caroline en ook zeer was geïntegreerd door Caroline organisatie en veel met ons optrok, hoewel hij voor Radio Mi Amigo werkte. Hij stond altijd klaar met een drankje voor ons of nam ons mee uit, gewoon een hele aardige man, heel jammer dat ik nooit meer contact heb kunnen vinden. RIP Eddy!

Foto 1: Eddy de Boeck (Archief: euromediArts Radio Web)

Foto 2: Eddy de Boeck (Archief: Douwe Dijkstra)