Radio 227 stopt via de kabel

op .

Look Boden in de studio van Radio 227Het easy listening radiostation Radio 227, vernoemd naar de zeezender uit de jaren 60 vanaf de Laissez Faire, stopt met haar uitzendingen via de kabel. Dat meldt vandaag Look Boden (foto) van Radio 227. Het station zal haar uitzendingen via de kabel op 31 december a.s. stop zetten. Radio 227 blijft wel wereldwijd via het internet te beluisteren. Look Boden liet ons vandaag via een mail de achtergrond weten van het stop zetten van de uitzendingen van Radio 227 via de kabel. 

RADIO 227 STOPT VIA DE KABEL
Tekst: Look Boden - Foto: Look Boden in de Radio 227 studio (Copyright: Look Boden)

Radio 227 bestaat deze dagen 8 jaar (waarvan 6 jaar op de kabel) en is ondertussen wekelijks voor zo'n 200.000 mensen een begrip geworden. Het afgelopen jaar zijn er door vele mensen pogingen gedaan om een financiƫle uitweg te vinden om het voortbestaan van Radio 227 te garanderen. Ik heb het hier over mensen als organisatiedeskundigen, artiesten, donateurs, mediadeskundigen, programmaraadsleden, een aantal kabelmaatschappijen etc, waarvoor veel lof! Een hoop beloftes werden ook van buiten deze groep aan ons gedaan, maar die beloftes werden over het algemeen niet uitgevoerd, danwel ingevuld. Helaas hoor of zie je er na een aantal malen met elkaar gebeld en gemaild te hebben er niets meer van.

De kosten van de Buma/Stemra, het Commissariaat voor de Media, de Sena en de Reclame Code Commissie alsmede valse concurrentie doen Radio 227 echter nu de das om. Ziggo heeft Radio 227 een soort handreiking gedaan (waarvoor veel dank!) maar aan het eind van de rit zou toch het volle pond voldaan moeten worden. Hulde aan alle andere kabelmaatschappijen welke zich zeer coulant hebben opgesteld; zij realiseerden zich dat de klant voorop moet staan en gaven daarom Radio 227 (het enige radiostation in Nederland die 120 jaar gevarieerde easy-listeningmuziek uitzendt!) in alle omstandigheden door.

Alles bij elkaar genomen is het voor al onze medewerkers die zich de afgelopen 8 jaar hebben ingespannen om aantrekkelijke uitzendingen te maken en al die 200.000 luisteraars een desillusie dat onze zender per 31 december a.s. voorlopig niet meer via de kabel te beluisteren zal zijn. Radio 227 blijft voorlopig wel wereldwijd via internet te beluisteren.


KLIK HIER voor de website van Radio 227