Andy Howard overleden

op .

Andy Howard in 1984 aan boord van de Ross RevengeZojuist is bekend geworden dat in de eerste week van januari 2009 Radio Caroline technicus Andy Howard aan de gevolgen van een bloedprop in zijn hersenen is overleden. Andy werkte als hoofdtechnicus o­nder de naam 'Bilbo' op het zendschip de Ross Revenge in 1984 en 1985. Hij deed ook af en toe programma's o­nder het pseudoniem Roland Butter en Morris d'Anser. De naam Bilbo staat voor Bilbo Baggins, een verzonnen karakter uit de boeken van Tolkien, zoals de Hobbit. Andy las deze boeken en koos voor Bilbo als 'nickname'.

Andy Howard (Bilbo) links op deze fotoAndy was een opvallende verschijning aan boord met zijn baard en paardestaart. Hij was een uitmuntende zendertechnicus, die het maximale uit de zenders van de Ross Revenge wilde halen. Na Caroline heeft hij onder andere gewerkt als hoofdtechnicus voor Kiss en Capitol radio. Met Pyers Easton heeft hij SBS in Hastings opgezet, een bedrijf in zendapparatuur.

Persoonlijk beleef ik hele mooie momenten aan Andy, die meer dan een half jaar bij mij in Naaldwijk heeft gewoond . Hij kon uitstekend koken en was uiterst correct en plezierig in de omgang. Hij was zeer intelligent en je kon met hem over alles praten.

Na het Caroline avontuur heb ik Bilbo niet meer o­ntmoet. Altijd gedacht: dat komt nog wel een keertje. Dat 'keertje' hoeft dus niet meer...

Andy Howard is volgens mij 54 jaar geworden en wordt donderdag 15 januari in Oxford gecremeerd.


Tekst: Leendert Vingerling

Foto 1: Andy Howard in 1984 aan boord van de Ross Revenge (Copyright: Leendert Vingerling)

Foto 2: Andy Howard, Frits Koning, Ron West, Chris Pearson, Fiona en Walter Simons (Copyright: Leendert Vingerling)