Radio Mi Amigo 192 gestart

op .

Radio Mi Amigo 192Zaterdagavond 5 maart 2005 om 22:00 uur is Nederland een nieuw internetstation rijker geworden: Radio Mi Amigo. Na het verdwijnen van de Gouwe Ouwe zender Radio 192 hebben een aantal voormalig medewerkers, fans en adverteerders van het station de handen ineen geslagen en zijn gezamenlijk Radio Mi Amigo 192 gestart. Voorlopig is het nieuwe station alleen via internet te beluisteren.

Radio Mi Amigo 192 zal een Golden Oldies format hanteren.

Via de website www.radio-miamigo.nl kan iedereen die in het bezit is van een PC luisteren naar de gepresenteerde uitzendingen. Radio Mi Amigo 192 zal zich ook op de Belgische luisteraars gaan richten.

Van oorsprong was Radio Mi Amigo een zeezender waarop een gezellige mix te horen was van Nederlandse en Belgische DJ's. o­ngeveer dezelfde sfeer wil het nieuwe Mi Amigo nu gaan overbrengen op haar Internet luisteraars, aldus Michael Bakker.

Radio Mi Amigo 192 is geen doorstart van het oude Radio 192. O­nder deze naam zond Radio Mi Amigo vanaf een zendschip in de jaren '76 -77 al een geruime tijd uit via de 192 meter
middengolf.

Technisch gezien is Radio Mi Amigo 192 een waar hoogstandje. Zo werken alle medewerkers vanuit hun eigen studio en via een digitaal platvorm worden de uitzendingen automatisch opgeslagen en uitgezonden vanuit een 'uitzend-server'.

Het luisteren naar Internet Radio is in de afgelopen jaren enorm toegenomen daarom is het nu verantwoord om te investeren in digitale Radio uitzendingen aldus Rob Olthof van de Stichting Media Communicatie, een van de mede initiatiefnemers.

Niet alleen thuis maar ook op het werk kan er straks o­ngestoord geluisterd worden naar o­nze gezellige programma's. Maar dit is nog maar het begin. De komende periode zal er gekeken worden of Radio Mi Amigo 192 ook via DAB (digitale radio) kan gaan uitzenden.

Bron: Michael Bakker