Rob Out overleden

op .

Rob Out26 december 2003: Rob Out is op 25 december in zijn woning in Laren overleden. Hij werd 64 jaar. In 1960 was Rob Out voor het eerst te beluisteren op de zeezender Radio Veronica, samen met Brenda in het programma Muziek Expres. Daarvoor was Rob actief geweest bij de AVRO en via de VARA, de NCRV en de REM werd Rob o­ntdekt door Willem van Kooten en kreeg in 1965 een baan als DJ bij Veronica.

Rob werd al snel één van de populairste DJ's van Nederland en scoorde in 1968 een grote hit met "Kom uit je bedstee mijn liefste".

In 1970 werd Rob programmaleider bij Veronica. De strijd om het voortbestaan van de zeezenders was losgebarsten en Rob streed o­nvermoeid door voor het behoud van Veronica. In september 1971 stond Rob aan de wieg van het Veronica blad, dat later uitgroeide tot het grootste omroepblad van Nederland.

Rob OutOp 31 augustus 1974 presenteerde Rob Out vanaf 17:00 uur het emotionele laatste uur van de zeezender Veronica.

In 1975 schreef Rob het boek "Veronica, één jaar later", dat terugkeek op de bewogen geschiedenis van Veronica. Een jaar later werd door de o­nophoudelijke inzet van Rob de Veronica Omroep Organisatie toegelaten tot het omroepbestel.
Veronica groeide in de jaren daarna uit tot de grootste omroep van Nederland.

De laatste jaren leed Rob Out een teruggetrokken bestaan.
Op woensdag 31 december is Rob begraven.

Copyright: Juul Geleick / MediaPages