Stan Haag overleden

op .

Stan HaagOp 3 december 2001 komt het trieste bericht binnen dat zondag 2 december 2001 op 81 jarige leeftijd in België Stanislav Haag (Stan) is komen te overlijden. Stan maakte in eerste instantie in de jaren vijftig en zestig grote forure met het schrijven van vele songteksten voor even zovele artiesten.

Daarna werd hij in dienst genomen, op free lance basis, door de Nederlandse service van Radio Luxembourg. In de eind jaren zestig waren de directieleden van Radio Veronica, de gebroeders Verwey, zo slim Stan een vaste baan aan te bieden bij Radio Veronica. Hier bleef hij actief tot eind augustus 1974. Een jaar later zou hij in dienst treden bij Radio Mi Amigo, waar ook zijn toenmalige vrouw Michelle, aan het werk kon als presentatrice.

Dit betekende dat de familie Haag naar het Spaanse Playa de Aro verkaste. Men zou het daar tot eind 1977 volhouden, alvorens te verhuizen naar ’t Harde op de Veluwe. Meningsverschillen met Sylvain Tack en Belgische medewerkers en het gegeven dat de toestand van het zendschip MV Mi Amigo slecht was, was de reden van het vertrek naar Radio Mi Amigo. Na enkele jaren vertrok Stan bij zijn vrouw en verliet Nederland om zich in België te vestigen. Ook hier werd hij veelvuldig gehoord, o­ndermeer op het lokale radiostation Radio Noordzee. Tijdens de Veronica reünie in 1999 kwam Stan nogmaals naar Hilversum om zijn oude bekenden nog eens terug te zien en vorig jaar was hij nog te horen op Radio Magdalena, waarbij te merken was dat hij zijn manier van presenteren nog steeds niet was verloren. Met Stan gaat één van de belangrijkste presentatoren uit de commerciële radio scene van de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw heen.