images/categories/Radiodag.png

Foto's en video ABTT 50 jaar 192TV 2017

op .

ab65Op 11 februari bestond de Adje Bouman Top 10 (ABTT) 50 jaar. De ABTT begon in 1967 bij de zeezender Radio Veronica. Het jubileum van de ABTT werd gevierd op zaterdag 11 februari met een live uitzending op 192TV van 12 tot 16 uur. Het jubileum programma was tevens te beluisteren via de internet stream van de ABTT website. Veel voormalig collega's kwamen Ad Bouman feliciteren met het jubileum. Dat gebeurde onder grote publieke belangstelling in het pand van 192TV en het 192 Museum in Nijkerk. Foto's en een video van dit evenement staan nu op MediaPages.

Foto's en video VeronicaDag 2014

op .

schip12Op zaterdag 19 april werd de VeronicaDag gehouden op het Veronica schip in Amsterdam. Tussen 12 en 18 uur werd er live uitgezonden door 192Radio met programma's van Ad Bouman, Thimon Schellevis, Rob van Wezel en Bert van der Laan. Diverse oud medewerkers van de zeezender Radio Veronica waren ook aanwezig, waar onder Juul Geleick, Ruud Doets, Hans van Velzen, Hans Becker, Johan van der Kolk, Bart van Leeuwen, Sytze Gardenier en Anouschka. Hélène Zack interviewde Juul Geleick, Ruud Doets, Hans van Velzen, Hans Becker en Hans Hettelder.

Foto's en video aankomst Norderney 2013

op .

Ad BoumanDe Norderney, het voormalige zendschip van Radio Veronica, is zondagmiddag aangekomen in Amsterdam. Het schip ligt aan de NDSM pier, tegenover de IJ kantine, naast het Botel. Bij de aankomst waren o.a. Ad Bouman, Ruud Doets, Erik de Zwart, Jeroen Pauw en Nimet Akdemir aanwezig. Het Radio 1 programma "Lijn 1" was maandagmiddag live aanwezig bij het Veronica schip. Daarbij waren o.a. Cees Man in't Veld en Nimet Akdemir aanwezig. Jaap Jansen was zondag bij de aankomst van het Veronica schip en maandag bij de Radio 1 uitzending aanwezig en maakte een serie foto's.

Foto's en video VeronicaDag 2011

op .

vdag64De jaarlijkse "Veronica Dag" vondt dit jaar plaats op zaterdag 16 april in Hotel Lapershoek in Hilversum, de voormalige studio's van de zeezender Radio Veronica. Met o.a. een video quiz gepresenteerd door Erik de Zwart, een optreden van de cast van de musical "Herinnert u zich deze nog" en stands met "zeezender merchandise" van o.a. de Stichting Norderney, Museum RockArt en de foto collectie van voormalig Veronica medewerker Hans Becker. 77 foto's van de VeronicaDag 2011 staan nu online. Ook het video verslag van Alex van den Hoek staat nu online.

Foto's en video VeronicaDag 2009

op .

lapershoek4Op 18 april werd in Hotel Lapershoek in Hilversum onder grote belangstelling een zeer geslaagde VeronicaDag georganiseerd. Tegen de middag was het in de benedenzaal van het hotel, de voormalige discotheek van de zeezender Veronica, gezellig druk met veel voormalige medewerkers van de zeezenders en belangstellenden. De door Erik de Zwart gepresenteerde popquiz werd gewonnen door het team van Veronica met Juul Geleick, Jurg van Beem, Sieb Kroeske, Francis Bouwman en assistentie van Harry Knipschild. Bekijk nu een verslag, een fotoserie en een video.

Foto's Vinyl Marathon 2015

op .

vinylposter192Radio (het internet station van de Stichting Norderney192) organiseerde op 18, 19 en 20 september i.s.m. Museum Rock Art en Radio Paradijs de Vinyl Marathon in Hotel Lapershoek in Hilversum. Het evenement werd uitgezonden via de audio en videostreams van 192Radio en de AM frequenties (1584, 1332 en 1224) en DAB+ (Groot Amsterdam en Rotterdam) van Radio Paradijs. Drie dagen lang werd er non stop muziek uitgezonden uitsluitend vanaf vinyl door DJ's van toen en nu.

Foto's en video opening Norderney 2013

op .

Opening NorderneyHet voormalige Veronica zendschip, de Norderney, is zondag 8 december j.l officieel geopend door Burgemeester Eberhard van der Laan. Op de Norderney praatte Jeroen Pauw daarna o.a. met Lex Harding, Ad Bouman en Erik de Zwart over het Veronica schip. Jaap Jansen was bij de opening aanwezig en maakte voor MediaPages een fotoserie. Op de foto's staan o.a. Lex Harding, Ad Bouman, Erik de Zwart, Tineke, Jeroen Pauw, Nimed Akdemir en Burgemeester Eberhard van der Laan. De video is van Jaap Jansen.

Foto's en video VeronicaDag 2012

op .

12vd50Zaterdag 28 april organiseerde de Stichting Norderney de jaarlijkse "VeronicaDag" in Hotel Lapershoek, de voormalige studio's van de zeezender Radio Veronica. Het thema was dit jaar "45 jaar ABTT" en "45 jaar Candlelight". Onder grote belangstelling werd in Hotel Lapershoek een speciale "ABTT" opgenomen, met veel voormalig Veronica medewerkers, die binnenkort op 192TV zal worden uitgezonden. Er staan nu 100 foto's van de VeronicaDag op MediaPages. Ook het video verslag van Alex van den Hoek staat nu online.

Foto's en video VeronicaDag 2010

op .

vdagvs32Op zaterdag 17 april werd in Hotel Lapershoek de jaarlijkse Veronica Dag georganiseerd. Tijdens de VeronicaDag reikte product manager Roy Thijsse van Universal Music Nederland aan Adje Bouman het eerste exemplaar van de CD box "A tribute to the piratestations" uit. Daarna werd de CD box uitgereikt aan voormalig medewerkers van Radio Veronica en Radio Noordzee. Pieter Jan en Swanet Vink, Vincent Schriel en Bert Verweij maakten bij elkaar 200 foto's voor MediaPages. Deze foto's staan nu online. Ook de video van Alex van den Hoek staat online.

Foto's Veronica Dag 2008

op .

08veronica3De jaarlijkse Veronica Dag 2008 trok ruim 200 bezoekers naar Hotel Lapershoek, de voormalige studio's van de zeezender Veronica, in Hilversum. Onder de bezoekers waren veel voormalig medewerkers van de zeezender Radio Veronica waar o­nder de inmiddels 98-jarige Oom Bull Verwey. Erik de Zwart presenteerde de Top 40 quiz. De winnaar van de Top 40 quiz was Rob Hofland. Verder was er veel memorablia uit de geschiedenis van de zeezenders te zien en te koop in Hotel Lapershoek. Een fotoreportage van de Veronica Dag 2008 staat nu online op MediaPages.