Foto's Radiodag 2006

op .

06radiodag45De Radiodag 2006 in Amsterdam trok wederom meer bezoekers dan vorig jaar. Ruim 300 bezoekers waren zaterdag 4 november 2006 aanwezig in Hotel Casa in Amsterdam voor dit jaarlijkse evenement. Ook veel voormalig zeezender medewerkers bezochten de Radiodag 2006 in Amsterdam. Voor de bezoekers waren er interviews met o­nder andere voormalig medewerkers van de Voice of Peace en met Ferry de Groot en Martin Green. Een verslag en een fotoreportage van de RadioDag 2006 staat nu op MediaPages.


Martin Green vertelde o­nder andere over zijn tijd bij Radio City. Martin is tot het einde van de zeezenders een groot fan gebleven van deze stations.

Jelle Boonstra interviewde Ferry de Groot. Ferry vertelde vele unieke anekdotes uit zijn periode bij Radio Noordzee en van zijn samenwerking met Andre van Duin in de Dikvoormekaar Show. Ferry vertelde o­nder andere over de begintijd van Radio Noordzee, toen de studio's met gebrekkige apparatuur nog waren gevestigd aan de Frans Halslaan. De studio's aan de Frans Halslaan hadden houten vloeren en Ferry kocht eens pantoffels voor Ferry Maat om te voorkomen dat de platen telkens oversloegen als Ferry voorbij kwam lopen. Ferry vertelde ook over de grappen die werden uitgehaald met John de Mol sr en de verborgen grappen (over o­nder andere Guus Jansen sr.) in de Dikvoormekaar Show.
Verder vertelde Ferry over de 2 "groepen" binnen RNI (o.a. Hans ten Hoge en Nico Steenbergen aan de ene kant en Tony Berk in de andere groep) en hoe een grap over de directie een einde maakte aan de Dikvoormekaar Show. Een show die overigens was gestart op zondagmiddag, samen met de shows van Piet Romer en Vader Abraham) om meer adverteerders te trekken.

Robbie Owen vertelde daarna zeer boeiend een groot aantal verhalen en herinneringen aan de Voice of Peace tijdens de Voice of Peace Dia Show.

In 2 sessies haalden tot slot een groot aantal voormalig medewerkers van de Voice of Peace, o­nder leiding van Bob Noakes en Johnny Lewis, herinneringen op aan deze zeezender. Dit leidde vaak tot boeiende discussies over o­ndere het leiden van het station door Abie Nathan en de vraag of de Voice of Peace wellicht niet "te" populair mocht worden. Iets wat in de beginjaren van het station beslist wel gelukt was, volgens een aantal medewerkers. Tot slot herdacht Johnny Lewis de voormalig medewerkers die er niet meer bij konden zijn, waar o­nder Tony Allen. Hans Knot presenteerde tot besluit zijn nieuwe boek over de Voice of Peace. Hans bood een exemplaar van zijn boek aan een aantal voormalig medewerkers van de Voice of Peace aan, waar o­nder Bob Noakes, Johnny Lewis en Noam Tal. Noam Tal sprak hierna een indrukwekkend dankwoord uit waarbij hij o­nder andere zijn dank uitsprak over het feit dat het vele goede werk van Abie Nathan nu is vastgelegd in een boek. Tot slot riep Noam alle aanwezige voormalig medewerkers van de Voice of Peace op de grote poster te o­ndertekenen. De poster zal worden overhandigd aan Abie Nathan.

De organisatoren van de Radiodag 2006, Martin van der Ven Hans Knot en Rob Olthof, kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag waarbij wederom werd teruggekeken naar een mooi tijdperk uit de radiogeschiedenis: de zeezenders. Want om de woorden van een voormalig zeezendermedewerker aan te halen: "de periode van de zeezenders blijft toch de mooiste periode uit mijn (radio-) leven".

De volgende voormalig zeezender medewerkers bezochten de Radiodag 2006: Johnny Lewis, Bob Noakes, Don Stevens, Robbie Owen, Noam Tal, Chris Pearson, Richard Staines, Keith York, Ray Sarsfield, Gil Katzir, Guy Starkey, Kas Collins, Nigel Harris, Geoff Fitch, Bill Danse, John Dwyer, Avi Bar, Gad Bitton, Mike Galloway, Enda Caldwell, Ferry de Groot, Martin Green, Herbert Visser, Elija van den Berg, Graham Gill, Ad Roberts, Wim van Egmond, Edo Peters, Wim Robijn, Jan Veldkamp, Marc Jacobs, Ferry Eden, Peter Jager and Peter Chicago.
Verder waren aanwezig: Arbel Eshet (Israelische Televisie), Martien Engel, Petra, Jaap Jansen en Jan Hariot (Radio Mi Amigo 192), Sietse Brouwer (Radio Waddenzee), Chris Visser en Harm Koenders (Download Groep), Jan van Heeren (Freewave Media Magazine), Andre Koolen (RTV West), Luuk Meuwese (Radio Nunspeet) en Pieter Jan en Swanet Vink.


De MediaPages fotoserie van de RadioDag 2006


Copyright tekst en foto's: MediaPages