Foto's en video Leo's Veronica boek 2022

op .

leopres1Op 18 juni was de release party van het nieuwe boek van Leo Weijers ‘Zo te sterven op het water’. Onder ruime belangstelling vond de release party plaats in ‘De Heerekamer’ in Lisse. Leo Weijers overhandigde de eerste 2 exemplaren van zijn boek aan Getty Kaspers (Teach In) en Arnold Muhren (The Cats). Verder waren o.a. aanwezig radiomaker Tom Blomberg, Rudy Bennet (Motions, Galaxy Lin), journalist Martin Reitsma, Alex van den Hoek (video en Stichting Norderney), muziekkenner Rene Subke en Wim van de Water (MediaPages, Museum van de 20e Eeuw).
RELEASE PARTY NIEUWE LEO WEIJERS BOEK 'ZO TE STERVEN OP HET WATER'
Leo Weijers opende de release party van zijn nieuwe boek op zaterdag 18 juni om 15:00 uur op het podium van het Restaurant ‘De Heerekamer’ in Lisse. Dave, de zoon van Leo en Inge Weijers, is de eigenaar van dit sfeervolle restaurant.
Leo vertelde in zijn openingstoespraak dat zijn nieuwe boek ‘Zo te sterven op het water’ gaat over de laatste jaren van de zeezender Radio Veronica (1972-1974) en de muziek uit die periode. Leo vertelde ook nog steeds kwaad te zijn op de politiek die verantwoordelijk was voor het stoppen van de zeezenders op 31 augustus 1974 en daarna ook nooit meer heeft gestemd op één van die politieke partijen.
Daarna overhandigde Leo de eerste 2 exemplaren van zijn boek aan Getty Kaspers (Teach In) en Arnold Muhren (The Cats).
Op het gezellige terras van ‘De Heerekamer’ werden vervolgens tientallen foto’s gemaakt.
Alex van den Hoek maakte met zijn team Ria Hoek, Hanneke van de Water en Wim van de Water video opnames voor het video verslag van de release party dat hierboven staat.
Naast veel nostalgische beelden uit de historie van de zeezender Radio Veronica bevat de video ook interviews met Leo Weijers, Getty Kaspers, Arnold Muhren en Tom Blomberg.
Getty verteld het verhaal achter ‘Old friend goodbye’ en Arnold Muhren verwoord hoe belangrijk Veronica voor The Cats was en wat ze destijds deden om Veronica te helpen voortbestaan. Tom Blomberg en Leo Weijers geven in het interview uiting aan hun boosheid destijds over het verdwijnen van de zeezenders.
Het was een buitengewoon gezellige en geslaagde release party die door het team van ‘De Heerekamer’ perfect was verzorgd.
Het boek ‘Zo te sterven op het water’ is hier te bestellen bij het Museum van de 20e Eeuw.


Leo Weijers
: “Tijd heelt alle wonden, nou niet dus. Na bijna 48 jaar kan ik nog steeds kwaad worden op politiek Den Haag dat besloot de zeezenders om zeep te helpen”.

Getty Kaspers: “We waren zo verdrietig dat Veronica moest verdwijnen, we waren een kind van Veronica”.

Arnold Muhren: “Veronica heeft voor The Cats heel erg veel betekend. We hebben toen met zijn allen geprobeerd om Veronica te laten blijven, maar bij de politiek stond toen allang vast dat Veronica moest verdwijnen”

Tom Blomberg: “Het door de politiek verbieden van de zeezenders destijds was misdadig”.


OLD FRIEND GOODBYE - TEACH IN 31 AUGUSTUS 1974
Copyright: Stichting Norderneyleopres1leopres2leopres3

leopres4leopres5leopres6

leopres7leopres8leopres9

leopres10leopres11leopres12

leopres13leopres14leopres15

leopres16leopres17leopres18

Video: Alex van den Hoek

Audio: Stichting Norderney / Teach In

Foto's: Alex van den Hoek, Hanneke van de Water, Rudy van den Berg, Rene Subke, Martin Reitsma

Bron/tekst: MediaPages

Tags: Radio Events