Foto's Muziek uit zee 2001

op .

01zee5De eerste Muziek uit Zee dag op zaterdag 12 augustus 2001 was zaterdag een feest van de zeezender nostalgie. Niet alleen de programma makers die zaterdag een uitzending verzorgden waren aanwezig, vele bekende namen uit de zeezender geschiedenis waren op het tijdelijke zendschip de Willem Beukelszoon te vinden. Onder de aanwezigen o­nder andere Peter Chicago, Fred Bolland, Elly van Amstel, Edo Peters, Rene van Elst, Johan Visser en uiteraard Walter Simons. Een fotoreportage staat nu online.


De organisatie op en rond het schip was uitstekend geregeld, waarvoor Walter Simons voor een belangrijk deel verantwoordelijk was. Walter vertelde dat de zender aan boord het tijdens een test gedurende vrijdag nacht liet afweten, hetgeen op het allerlaatste moment nog moest worden opgelost. Het signaal naar 1332 AM liet het zaterdag alleen even na twaalf uur, vlak na de start van Baken 16, voor een kwartiertje afweten. Maar ook dat hoort bij zeezender nostalgie. De programma makers waar o­nder Marc Jacobs, Krijn Torringa, Will Luikinga en Hugo Meulenhof hadden zichtbaar plezier om de vele zeezender herinneringen in en buiten de uitzending op te halen. Bij de aanlegplaats van de tender Triton die 2 maal per uur naar de Willem Beukelszoon vaart stonden standjes met Radio 192 en Radio Monique merchandise. Henk de Hen van Radio 192 vertelde dat er veel belangstelling was voor de Radio 192 shirts, petjes, video's en CD's.
De programmamakers waren zaterdag: Erik Beekman, Marc Jacobs (foto), Krijn Torringa (foto), Will Luikinga, Hugo Meulenhof, Look Boden en Hans Knot.

Het weer zat niet echt mee maar de tweede Muziek uit Zee dag was er beslist niet minder geslaagd om. In verband met de weersomstandigheden moest het tijdelijke zendschip de Willem Beukelszoon echter wel aan de kade blijven liggen. Het zou anders te gevaarlijke situaties hebben kunnen opleveren voor mensen die aan boord wilden komen. De zondagmorgen begon daarna met wat generator problemen maar ook dat hoort bij zeezender nostalgie. Tegen 10 uur waren de problemen alweer opgelost en konden de uitzendingen worden vervolgd. Bert Bennet was helaas verhinderd door andere verplichtingen. Zijn programma werd overgenomen door Edo Peters samen met Ad Roland. In dat programma zat o­nder andere een indrukwekkend verhaal van Wim de Valk (in gesprek met Walter Simons) over het naar beneden komen van de grote zendmast van de Ross Revenge. Vanaf vier uur was er wel een hele leuke combinatie: oud Noordzee medewerker Marc van Amstel tezamen met oud Veronica medewerker Jurg van Beem. Belangstelling van de pers was er genoeg voor het Muziek uit Zee project. Diverse kranten waren aanwezig en RTL 5 heeft opnamen gemaakt voor het programma "5 in het land".
De programma makers waren zondag: Rene van Elst, Johan Visser, Nico Stevens, Ted Bouwens, Edo Peters & Ad Roland (foto) en Marc van Amstel & Jurg van Beem. Walter Simons presenteerde het laatste uur van Muziek uit Zee. Als laatste plaat draaide hij "Peace" van Peter.

>> fotoreportage Muziek Uit Zee 2001 <<

Copyright tekst en foto's: MediaPages