Foto's en video's Eifeler RadioDagen 2019

op .

eifel31Op 6 en 7 juli werden in het kader van 100 jaar radio en 70 jaar FM de Eifeler RadioDagen georganiseerd. Twee dagen lang werden er radio programma's gemaakt vanuit een bunker uit de koude oorlog in Kall in de Duitse Eifel. In de bunker is een volledig operationele radiostudio uit 1965. De programma's werden uitgezonden in de regio Kall op 95,5 FM, 6030 kHz korte golf en het internet. Rode draad in de programma's was 'radio nostalgie' met o.a. een programma over de zeezenders. Foto's en video's van dit evenement staan nu op MediaPages. (Update 27-2: nieuwe video)


eifel27Het programma over de zeezenders werd gemaakt door Niels & Helene Zack en Wim van de Water. Ook vertelde Lion Keezer in een uitgebreid interview over zijn tijd bij de zeezender Radio Caroline en zijn huidige radiostation Radio Mi Amigo Internationaal. Meer radio nostalgie was te beluisteren in de programma's van Hans Neuhaus (over Radio Luxemburg) en Susan Zare (met o.a. Rudi Kauls). Initiatiefnemer Christian Milling presenteerde ook een aantal programma's, waar in o.a. Claus Röhling boeiend kwam vertellen over de historie van 'zijn' bunker.

Technici tijdens de Eifeler RadioDagen waren o.a. Christian Milling, Philipp Witt, Andreas Knedlik en Niels Zack. Dankzij Andreas & Michaela van MindVision waren er via een reportagewagen live verslagen te horen vanuit Kall die verzorgd werden door Michaela en Helene Zack. Tijdens de Eifeler RadioDagen werden er rondleidingen gegeven in de bunker die op zeer boeiende wijze gegeven werden door Claus Röhling.

eifel22
>>> klik hier voor meer foto's van de Eifeler RadioDagen op MediaPages <<<


eifel4Weblink: website Eifeler RadioDagen 2019

Weblink: website bunker Ausweichsitz Landesregierung NRW

Weblink: website ShortWave Service van Christian Milling

Foto's Eifeler RadioDagen 2019 bij dit artikel
Foto 1: Helene Zack & Wim van de Water tijdens het programma over de zeezenders
Foto 2: Helene Zack verteld aan Susan Zare over de Stichting Norderney, Lion Keezer filmt
Foto 3: Niels Zack verzorgd de techniek
Foto 4: Technicus Philipp Witt en Claus Röhling en Christian Milling in gesprek over de bunker

Video's Eifeler RadioDagen 2019
Video 1 is gemaakt door Alex van den Hoek met filmmateriaal van Niels Zack en Lion Keezer
Video 2 is gemaakt door Lion Keezer met beelden van de bunker en de radiostudio tijdens het zeezender programma van Niels & Helene Zack en Wim van de Water.
Video 3 is gemaakt door Christian Milling tijdens het programma Susan Zare met als gast Rudi Kauls
Video 4 zijn gedeelten uit de 24/7 videostream van de Eifeler RadioDagen.
Bron & copyright tekst en foto's: MediaPages

Tags: Radio Events