Het begin van de jaarlijkse RadioDag

op .

radiodag1986Martin van der Ven en Hans Knot hebben de afgelopen week een nieuw fotoalbum geplaatst: 115 foto's van de eerste jaren van de jaarlijkse RadioDag. Vanaf 1979 werden de Radio Days georganiseerd door de Stichting Media Communicatie (SMC), die in 1978 was opgericht. In het begin werd het evenement mede-georganiseerd door het radioblad Victoria (redacteur: Jos Leigraaff). Vanaf 1982 organiseerden SMC en Freewave Media Magazine gezamenlijk de Radio Days, in de jaren tachtig bekend als Zeezenderdag, Pirato, Piratomiddag, Piratobeurs of Zeezenderfilmmiddag.


Samen met de Caroline Radio Club (Eduard van Loon) organiseerden zij ook de Caroline Radio Conventie en de Caroline Filmdag. Vanaf 1984 werd het evenement de Zeezenderdag genoemd, later hernoemd naar Radiodag en in het nieuwe millennium naar Radio Day.

De 115 foto's in dit nieuwe fotoalbum op het Offshore Radio Archive komen uit het SMC Archief en zijn voornamelijk gemaakt door Rob Olthof, Hans Knot en Jan van Heeren. Andere fotografen zijn onbekend.

Klik hier voor 'The Dutch RadioDay: the very first years in 115 foto's".


Foto: RadioDag 1986: Hans Knot, Marc van Amstel en Leo van der Goot (Archief: SMC / Offshore Radio Archive)

Bron/tekst: Martin van der Ven / Hans Knot / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel