Graham Gill archief (2)

op .

Graham GillGraham Gill, geboren in 1936 in Melbourne in Australie, werkte in de jaren 60 onder andere voor de zeezenders Britain Radio en Radio England vanaf de Laissez Faire. In de jaren 70 werkte Graham voor Radio Northsea en Radio Caroline. Na 1974 ging Graham Gill naar Radio Nederland. Hans Knot werkt op dit moment samen met Graham aan een boek over het leven en de radiocarriere van Graham Gill. De komende weken stuurt Hans ons regelmatig documenten die niet in het boek gepubliceerd zullen worden.

GRAHAM GILL ARCHIEF (2)
Tekst: Hans Knot - Scans: Hans Knot - Archief: Graham Gill

In de door Graham Gill recentelijk meegebrachte plastic zak met spullen zat ook een groot aantal brieven van luisteraars. Velen bevatten de doorsnee verzoekjes gericht aan de postbus adressen van RNI en Radio Caroline in Hilversum. Hij werkte dan ook voor beide stations in het begin van de jaren zeventig voor beide zeezenders en wel gedurende de periode dat er nog niet sprake was van het in dienst treden van een anti zeezenderwet en dus hij volkomen legaal nog door de luisteraar was te bereiken. Ook later, toen Graham voor Radio Nederland Wereldomroep ging werken, ging de meeste post van de luisteraar richting Hilversum. Immers de Wereldomroep had en heeft ook daar haar studio’s en een van de postbusadressen gevestigd.

Post voor Graham GillEr waren echter ook luisteraars die op een andere manier dachten de deejays aan boord van het zendschip te kunnen bereiken en zo was er ene Karin, die met haar zus Diana, twee brieven in een omslag deed en de enveloppe richtte aan: Mr. Graham Gill. c/o Radioship MEBO II 4 miles from the Dutch coast. De brief is destijds in augustus 1973 aan boord aangekomen; immers zat deze anders niet in de door Graham meegenomen plastic zak. Beide meiden hadden dan ook geen postzegel geplakt maar de brief afgeleverd bij het kantoor van de firma Roos, die het merendeel van de bevoorrading van het zendschip MEBO II van RNI verzorgde in de periode februari 1971 tot en met augustus 1974.

Afbeelding 1: envelop voor Graham Gill
Foto: messroom 1974 met Brian McKenzie, Roger Kent, Rudi Kagon & Graham Gill (Copyright: Theo Dencker)


KLIK HIER voor deel 1 van het Graham Gill archief